maandag 12 december 2016

Experimentje


Op de Kantmarkt in Maarn zag ik bij de stand van Fie van Dijk een setje houten gereedschapjes die ik niet thuis kon brengen. Nu ben ik gek op hout en op aparte techniekjes, en het was niet al te druk, dus toch maar eens gevraagd wat dat was. Het is bedoeld om ringetjes mee te maken, Je wikkelt een draadje een paar keer rond en maakt er dan festonsteekjes omheen. Zo weet je dat alle ringetjes even groot worden.


Ik moest even experimenteren, natuurlijk. Ik maakte eerst een wat groter ringetje, en maakte er toen een paar een maatje kleiner, die ik vastzette rond de eerste grotere. Het garen is Anchor Freccia 12 in kerstkleurtjes. Nog niet helemaal netjes, maar wel leuk gepruts. Daar houd ik wel van.


Ik kwam ook nog dit zakdoekje tegen, meegebracht van een loppis (rommelmarkt) in Zweden. Het lijkt of de rand ook op zo'n manier gemaakt is. Toch nog eens neuzen in m'n voorraad handwerkboeken van vroeger of er iets over in staat. En mochten jullie hier meer over weten - dan hoor ik dat graag (via een reactie hieronder, of per email, handwerktuin{at}gmail.com, de {at} uiteraard vervangen door @.

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!