dinsdag 13 december 2016

Poppendag


En weer een dinsdag poppendag met Sylvanian Families. Alle kleertjes zijn intussen gewassen, en ze hebben de wasmachine allemaal overleefd. Meneer Kat heeft intussen ook weer een nieuw elastiekje in z'n broek, dus hij is weer half aangekleed.


Het jurkje van mama Beer had een paar vlekken die er niet uit zijn gegaan (balpen?), en ik heb nog niet besloten wat ik daarmee ga doen. Intussen kwam ik nog een restje stof tegen, van een voering van een tasje:


Wat bovenaan teveel was had ik afgeknipt en dus een lange strook over, die knipte ik in twee ongelijke stukken, en naaide ze gerimpeld aan elkaar, bovenaan een elastiekje erin, en onderaan een zoompje, en mama Beer heeft een rokje.

Ik wilde ook wat bovenstukjes maken/aanpassen, maar ik heb niet van dat super dunne klittenband of kleine drukknoopjes meer kwam ik achter. En regelmatig neemt dl het hele gezin mee als ze gaat slapen, zodat ik ook niet iets anders op maat voor ze kan maken ha ha.


Daarom maakte ik maar een nieuwe dekentje voor het bedje (met dank aan mijn zusje voor het leuke stofje).

En ik kon het niet laten, ik haakte een snelle kerstboom voor de beestjes. (Ik gebruikte geen patroon, maar mocht je ook zoiets willen maken, op het blog van Dinah komen leuke patroontjes voor (kerst)boompjes voorbij.)

En van een restje garen knoopte ik een koordje, waar ik ineens een tashengsel in zag, dus snel twee stukjes vilt in model geknipt, en een tasje. Nu nog de bovenkleding...Misschien is er nog meer Poppennieuws te lezen bij:

Es,
Jannie,
Juffrouw Ooievaar,
Lydia,
Mariam,
Nienke,
Petra,
Prie Praat,
Ria 
Rita,
Rozemarijn en
Sandra!

6 opmerkingen:

 1. Ooooo, so cute !!! And so tiny , wow .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Corina, ik houd van je beestjes, om te gappen zo lief. groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend leuk! Geweldig, de kerstboom én de tas! Veel succes verder, daar kan nog meer bij :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is leuk: zo snel een kerstsfeer creëren met die kerstboom! En mama beer in een nieuw rokje is er klaar voor.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zie je maar; nooit iets weggooien want het komt altijd van pas. Wie zou daar nu een rokje in gezien hebben? Ik vind het erg leuk. Mooi poppenhuis ook en ik snap best dat je dochter het leuk vindt om de popjes mee naar bed te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love your work on the doll house it is wonderful to see and a fun and endless project, I love dollhouses and dolls :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!