woensdag 14 december 2016

Hartje in Marbosöm


Afgelopen zomer waren we in het Spinnerij Museum in Rydal (klik HIER voor het verslag van dat bezoek), en in het handwerkwinkeltje daarbij kocht ik een boekje over het borduurwerk van de streek (in het Zweeds uiteraard), met een strengetje garen dat ervoor gebruikt wordt. De stof werd er niet los verkocht, alleen in complete pakketten.


De stof die ik gebruikte komt van de loppis (rommelmarkt) in Sjöbo, Skåne. Daar was aan beide zijden wel iets op geborduurd, heel fijntjes, maar geen van beide borduurtjes afgemaakt. Ik vond de stof wel lijken op wat er daar gebruikt werd.


De stijl borduren heet Marbosöm, borduurwerk uit Mark. En deze motieven zijn ook wel aardig typisch voor die stijl borduurwerk. Het wordt geborduurd met rood of blauw weefgaren op linnen of katoen.

Ik naaide het hartje dubbel, op de achterkant nog een eenvoudig kruissteek motiefje, opvullen en een lusje eraan, en ik heb een hartje erbij in de kerstboom, een verlaat vakantie souvenir. Ik vond het trouwens heel leuk om te doen, met al die verschillende steken, dus ik ben zeker wel van plan dat boekje vaker ter hand te nemen.


3 opmerkingen:

  1. Het is prachtig! Leuk om eens een andere borduurtechniek te proberen en zeker uit een land waar je bent geweest...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love the hearts, are so lovely to see :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk souvenirtje. Leuk om zo eens kennis te maken met andere technieken.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!