woensdag 4 december 2013

Update Thistle


Zo, het Thistle-patroon is klaar! Deze omslagdoek volgens de Noorse 'stranded' techniek nadert de voltooiing... nou ja, dat is wat al te optimistisch. Ik heb net even zitten studeren op het patroon. De bedoeling is dat ik nu gelijk bovenaan de rand ga breien, dan steken opnemen langs de schuine kant (elke kant apart) en die ook in de rondte brei - dan wordt het dus een heel raar frummeltje. En dan het spannendste onderdeel, de 'steek' doorknippen, zowel die van de nieuwe randen als de schuine lijn die je onderaan de foto ziet. Ik heb de inbreikleur steeds om de hoofdkleur heen geslagen in het midden, en omdat die 8 steken averecht zijn gebreid, zie je een gekleurde lijn lopen - erg handig knippen straks denk ik.

Ik ben trouwens begonnen aan de 2e streng van de hoofdkleur, en die hebben we bij een handwerkvriendin met een wolwinder tot dit mooie cakeje gedraaid. Gelukkig maar trouwens, want met het winden had ik niet naar het kleurverloop gekeken, en met dit cakeje kan ik ook van binnenuit breien, zodat de kleur in dezelfde richting blijft verlopen!


Het patroon voorziet niet in een nette afwerking van het patroon, en ik vond het wel zo mooi te eindigen met een volledige rij disteltjes. Als ik daar niks tussen zou breien zou de afstand tussen de steken te groot worden, (ja je kunt de draden ook om elkaar slaan aan de achterkant, maar daar had ik geen zin in), dus ik breide er een soort van stipjes tussen, +jes van 5 steken.

Het patroon vind je trouwens via Ravelry HIER, en het gebruikte garen is Aade Long.

10 opmerkingen:

 1. dit blijft zo mooi om naar te kijken ...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina,

  Er was van mijn kant al geen enkele twijfel over jou handwerkvaardigheden en kennis op dit gebied,toen ik vorige week Marian van het mooie blog Schunsland tipte dat ze eens bij jou aan moest kloppen met de vraag, omdat jij zoveel weet, hoe de naam van handwerktechniek heet van dat ene kleedje tussen al het fraais wat zij van buurvrouw kreeg en de naam niet wist.
  Inmiddels wel zag ik,en ondanks dat ik absoluut geen verstand heb van handwerken heb ik met veel plezier naar al die patronen gekeken, stuk voor stuk juweeltjes.

  En nu ik dit prachtig gebreide patroon bekijk weet ik dat ik niks teveel gezegd heb!!!

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, Corina! Hij is zo mooi!
  En nu de rand, dat is nog wel een opstakel. Ik zie er in ieder geval als een berg tegen op... Ik wacht even op jouw tips ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige sjaal en het kleurverloop ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt steeds mooier en ik vond het al zo mooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, wat is ie mooi!!
  Hoe lang is ie nu vanaf de punt naar middenboven?

  Nu dus spannend, het doorknippen!. Begrijp ik het goed dat je eerst de steken langs de rand op gaat nemen en daarna doorknippen in het midden van de 8 steken?

  Groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt hij toch mooi, Corina, schitterende kleuren! Succes met je randen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supersupersupermooie sjaal blijft dit in geweldige kleurtjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Such beautiful colours. I've read about steeking but never been brave enough to try it!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!