zaterdag 28 december 2013

Het SALboek overzicht


Belofte maakt schuld, hè, ik had jullie nog een overzicht van het SAL-boek beloofd en de laatste dagen van december zijn hier prima geschikt voor. Vorig jaar maakte ik ook een overzicht van alles dat ik had gemaakt in een jaar tijd, misschien doe ik dat dit jaar wel weer.

In september 2012 ontdekte ik de Needlework Masters Monthy Stitch A Long, en maakte ik (gedurende september, oktober, oktober, en november) het boek van stof, eigenlijk een dubbelgevouwen quiltje, met bladzijden van vilt erin. 


En in januari kon het feest beginnen, elke maand een bladzijde opvullen met minimaal 2 handwerkjes. Ideaal om nieuwe technieken uit te proberen, of nog wat te oefenen met technieken die al een beetje bekend zijn.

De maanden heb ik tot link gemaakt, dus als je van een bepaalde pagina meer wilt weten, kun je op de maand klikken om het berichtje van die maand te lezen, daar is ook te vinden waar de patroontjes vandaan komen.


Januari: oya, borduren op vilt en frivolité.


Februari: teneriffe en borduren op vilt op de Zweedse manier.


Maart: Stumpwork en frivolité


April: patchwork, lintborduren, puncetto


Mei: open zoomwerk/naaldkant, frivolité in heel dun zijden garen


Juni: borduren (kruissteekjes met speciale steekjes), frivolité


Juli: kantklossen, vilt


Augustus: haken en borduren met steelsteken, platsteken ed.


September: macraméhaken/Romanian Point Lace, keltisch frivolité en blackwork


Oktober: blackwork, naaldkant


November: kantbreien, margaretenspitze


December, met hedebo en Iers haakwerk.


Hier nog even de achterkant - het boek is dicht. Het was super leuk om elke maand weer iets te bedenken en te maken voor dit project. Een heerlijk jaarproject, dat me haast een soort van portfolio opgeleverd heeft. Heb ik favorieten - ja, er zijn wel bladzijden die ik zelf mooier vind, dan andere, maar ik ben gewoon blij met het boek als geheel en elk werkje is op z'n eigen manier bijzonder, soms door de techniek, soms het materiaal, soms de kleur...

Volgend jaar weer? Nee, dat dan weer niet. Op de site waar dit vanaf kwam, wordt al wel nagedacht over een nieuw jaarproject, maar ik weet nog niet of ik mee ga doen. Dus nu ben ik even HAL/KAL/SAL - loos. Eigenlijk ook wel even lekker rustig. Maar een handwerkvriendin gaat iets heel spannends starten in 2014, dus het zou zo maar kunnen dat ik daar toch weer aan meedoe... Het gaat heten: de Boxed Scrappy Flowers BOM 2014 en op DIT blog volgt nog informatie.

7 opmerkingen:

 1. Oh Corina wat een schitterend boek heb je gemaakt. Bijzondere technieken staan er in en wat kan je veel.Ennu... over die projecten voor 2014 zou ik me niet al te druk maken, ik denk dat je daar wel raad mee weet. Liefs en groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt hartstikke mooi wat je gemaakt hebt! Bij mij zou zoiets nooit afkomen, maar wat geweldig dat jij dat maakt!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw wat heb je dat gaaf gemaakt Corina! Supers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om op deze wijze door je mooie boek te mogen bladeren! Ik heb van iedere bladzijde genoten, iedere maand was weer een verrassing van wat je nu weer had bedacht. Het is een prachtig werkstuk van je kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat ontzettend mooi! Hier ben je toch wel heel trots op, zou ik denken. Je vind vast wel een andere uitdaging. Ik zal eens naar je link gaan kijken. Alvast een fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om alle bladzijdes zo bij elkaar te zien. Het is een prachtig boek geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het boek is geweldig mooi ik zie een heleboel handwerktechnieken voorbij komen. Erg leuk om dat in een boek samen te bundelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!