maandag 11 november 2013

November pagina


Het duurde even voor ik wist wat ik wilde maken, toen riep iemand dat ik nog niets gebreid had in het SAL-boek, dus ging ik op jacht naar een kantbreipatroontje, dat klein genoeg zou worden om te passen in het boek.


Die speurtocht bracht me naar de website van Utlinde, met een serie prachtige patronen, sommige gratis, sommige wordt een vergoeding voor gevraagd. Ik zocht m'n dunste breinaalden (no. 2) en breide met garen wat ik normaal gebruik voor frivolité of borduren, Valdani 12.


Dit patroontje heet Glockenblumen-Lesezeichen, maar andersom deed het me denken aan herfstkrokussen en herfsttijloos, en dat maakt 'm wel passend voor november, ze bloeien nog volop in mijn tuin.


Maar ja, er moest nog wel iets bij. Een tijdje terug kocht ik via bol.com dit boek over Margaretenspitze, ik heb daar ooit wel eens een begin aan gemaakt (met hulp van een ouder boek), maar toen liep ik ergens vast en is het blijven liggen. Met dit boekje had ik er wel weer zin in, en heb wat geoefend met blaadjes maken:


En alles bij elkaar betekent dit dus weer een pagina gevuld van de Needlework Masters Monthly Stitch A Long. Klik op de link om te zien wat anderen hebben gemaakt voor november. Nog een maand te gaan... december is natuurlijk zo'n aansprekende maand - dat het kiezen alleen maar lastiger is...


3 opmerkingen:

  1. Het boek is al bijna klaar en .... je bent nog prachtig op schema. Je kunt er trots op zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat weer een mooie aanvulling in je jaarboek!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!