woensdag 16 oktober 2013

WOW: breien - en TIAS


Vandaag laat ik eens alle breiprojecten zien die op de pennen staan. Misschien stimuleert het mij wel iets aan te pakken...

Joris groeit een stukje, dat witte streepje daar moet straks z'n armpje komen (ja klopt, aan de andere kant ook!) Alleen vrees ik dat ik op zoek moet naar een andere rondbreinaald, want dit kan nooit lang goed gaan:


Jammer dat ik daar afgelopen zaterdag niet aan gedacht heb, nu moet Joris maar wachten tot ik een nieuwe naald heb. Afgelopen zaterdag was ik namelijk bij de Brei- en Haakdagen in Groningen. Erg leuk, hoog niveau, prachtige garens, prachtige patronen, leuke enthousiaste mensen... Ik heb me heel goed ingehouden, maar ik viel toch voor een mutspatroon van Dutch Wool Diva.


Schrik maar niet, ik ben niet ineens dol op blauw, dit patroon heeft een tijdelijke opzet, zodat het boord heel mooi afgewerkt wordt... tenminste, dat is het plan, ik heb het nog niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd. Het garen (ook bij die stand gekocht) breit in elk geval heerlijk.


Zo af en toe nog eens een naaldje hieraan, heb er niet zoveel tijd voor, omdat een rondje best lang duurt. Ook dit is een project waar ik niet zoveel aan toe kom als ik zou willen. Maar goed, alles op z'n tijd:


Verder ligt er nog een breiproject in winterslaap zoals ze dan op Ravely zeggen, daar is een steek gevallen in een kantpatroon, en ik heb nog niet de moed gehad dat te herstellen.


En natuurlijk heb ik het volgende deeltje van de TIAS gemaakt (in frivolité dan, niet gebreid ;-) ). Laatst suggereerde iemand dat het een schaapje was met een bloem in de bek, nou, wie weet...


Wil je zien wat anderen maken, kijk dan op Esther's Blog.

9 opmerkingen:

 1. Wat heb je prachtige werkstukken gemaakt Corina.
  Niet alleen het breien maar ook je loper is prachtig! En de fretten schieten lekker op. Het is ook wel weer voor deze heerlijke crea bezigheden.
  Veel plezier en groetjes Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie breiwerken! Moeilijk kiezen hoor wat je het eerst zal kiezen, het is allemaal even aantrekkelijk. Ik ben reuze benieuwd naar je muts! Veel plezier met het zetten van wollige steekjes en je TIAS is weer reuzespannend, wat gaat het worden????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat je veel moois zien. De het laatste ik weet nog steeds niet wat het moet worden maar mooi wordt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk mutspatroon heb je gekocht
  en de TIAS... nog steeds geen idee.... ik heb al ondersteboven voor het scherm gehangen, maar ook dan maak ik er niets zinnigs van. Leuk spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te lezen dat je zo genoten hebt in Groningen.
  Ja, er was heel veel moois te zien en te koop.
  Leuk om te zien dat je met veel grote projecten bezig bent.
  Veel breiplezier, gr Fenna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke dingen om uit te kiezen! En misschien wordt het een frivolité hondje? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen wonder dat je na Groningen meteen weer iets nieuws op de pennen wilt zetten. De garens die je gebruikt zijn ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Now, that is lovely knitting. I will have to have your text now translated by google. I am interested what you are saying.
  Thank you for your visit in my soft village.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. It is nice to see even knitters have WIP's LOL.. I do enjoy seeing your knitting progress, I love the knitting in the 4th photo, you have been making this for some time now, it looks very very intricate and reminds me of a William Morris design. Thanks for sharing Cheers Glenda

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!