donderdag 12 september 2013

Bolero af!


Het begon als sjaal, waarvan ik me bedacht dat ik die toch niet ga dragen, en na even ermee spelen bedacht ik dat het wel een bolero kon worden. Ik heb gebreid tot het mohair garen op was (voor een sjaal was het nog knap kort geweest), en toen het donkerbruine garen (Lana Grossa Meilenweit) erbij gezocht. Tja, verzin ik zelf een rand, hoe breed dan, houd ik het simpel of toch wat ingewikkelder of gebruik ik een patroon?


In een oud haakboek dat heel (niet meer) toepasselijk Neue Mode (haken & breien) heet, vond ik dit tafelkleed patroon, ik gebruikte het blaadjespatroon dat je ziet op de rand van de tafel. Het was even rekenen om het uit te laten komen, maar het lukte me (nee, een wiskundeknobbel heb ik nooit gehad).


Ik vond de vorm van het haakwerk wel passen bij de vorm van het breiwerk. Het patroon bleek groter uit te vallen dan ik dacht. Wellicht ook omdat ik met opzet een te grote haaknaald gebruikte, het garen is voor naald 3-4 en ik gebruikte 6. Ook om het losse effect van het breiwerk terug te laten komen in het haakwerk. Dus het laatste stuk verzon in zelf een simpel randje om het patroon af te maken, en deed dit ook langs de mouwen.


Nog even een foto met flits voor de kleur. Ik heb het gistermiddag gelijk aan gehad, en het draagt heel lekker. Ik denk dat ik daar weer leuke combinaties mee kan maken.

7 opmerkingen:

 1. Alweer zo'n aparte creatie. Mooi, Corina, dat zal best lekker dragen, vooral nu de zomer zomaar opeens 'over' is.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige bolero is dit geworden. Knap dat je hem zo gemaakt heb.

  Groetjes

  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geworden hoor, knap werk.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I read your description in German by google - it is funny but understandable - well done. Thanks for commenting my "Little Thing"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je mee deed met link your stuf! Wat heb je een mooie bolero gemaakt.

  Groetjes Renske

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!