maandag 16 september 2013

Moestuin Maandag


Niet uit eigen tuin, maar gekregen. Ik vond ze zo leuk dat ik ze toch even wil laten zien bij deze moestuin maandag.


Nog steeds valt er van alles te genieten in de tuin. En nu het wat minder warm is, doe ik beduidend meer.


Of hier nog wat van terecht komt... deze tomaten zijn intussen goed van maat, maar voor een kleurtje hebben ze toch een zonnetje nodig en een beetje warmte...


In het voorjaar kreeg ik twee tomatenplanten van mijn schoonmoeder, en als ik nu de vorm bekijk, zijn het twee verschillende soorten.


Hier een stukje moestuin, ik ben dus niet (meer) van de keurige rijtjes, op de voorgrond de eerder genoemde tomaatjes, wat kooltjes, preitjes en links bovenin zie je nog wat sla.


Vooraan bij het 'poortje' vanaf de straat was de vaste lathyrus uitgebloeid, dat heb ik eens even rigoreus aangepakt en nu ziet de 'entree' er weer zo uit:


Nog lang niet perfect, maar wel stukken beter zo!


Onder de perenboom (doyenne du comice) vond ik een paar afgevallen peertjes... zonde om te laten liggen, ook al zijn ze nog zo klein.


Mijn oogst van vrijdag, een paar bramen, aardbeien, herfstframbozen en deze peertjes. Ik verwachtte dat ze nog wrang zouden smaken, want ze horen wel twee keer zo groot te zijn. Toch waren ze al lekker! Het andere fruit heb ik bij elkaar in een pannetje gedaan, gestoofd en gezoet met een beetje agavesiroop. Heerlijk over de yoghurt!

Moestuin Maandag is een initiatief van Hollandse Klei.

1 opmerking:

  1. Heerlijk eigen fruit. Mooie gevlochten hekken, prachtige zonnebloem en aandoenlijke kooltjes. Genieten!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!