donderdag 8 november 2012

Nieuwe techniek


Dit boek stond al een heel tijdje op mijn verlanglijstje bij Bol.com, en toen ik laatst iets 'moest' bestellen, heb ik deze maar mee laten komen. Zoals je ziet is de titel Medeterranean Knotted Lace, een term die mij eigenlijk niet zoveel zei, maar het gaat over geknoopte kant, die ook bekend is onder diverse andere namen: Armeense kant, Billila, Oya (wat af en toe op frivolitéforums opduikt), Palestijns kant, Nazareth kant, Smyrna-steek en Foenisisch kant.


Het boek gebruikt garen 50 en een naai-/borduurnaaldje. Dit garen heb ik ooit eens met een verzameling kantklosspullen gekregen. Ik wilde het mezelf niet al te ingewikkeld maken, en heb een vilten rondje gebruikt om te beginnen. Zoals je ziet is het nog wel even oefenen om de lusjes gelijk te krijgen.


Het patroontje dat ik hier aan het maken ben, heet heel simpel 'Beginners Sampler 1'. Intussen ben ik al wel weer iets verder. Het gaat niet bepaald rap, maar tot nog toe vind ik het wel weer leuk om te doen, ook omdat je er zulke simpele spullen voor nodig hebt.

Tja, ik heb het label maar 'Geknoopte kant' genoemd. Kan best zijn dat dat ooit nog eens verandert, en formeel is frivolité ook een geknoopte kantsoort, maar niet te vergelijken met dit.

3 opmerkingen:

 1. Dat zal schitterend worden, kijk uit naar het vervolg
  liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel apart, Corina. Ik heb er nog nooit van gehoord... zijn het andere knoopjes dan de frivolitéknoopjes? Zover ik het zien kan lijkt het er wel op...
  Succes ermee. 't wordt ook heel fijntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Corina,
  Meid, wat ben je toch overal druk mee.
  Dit is toch Oya, een oude turkse techniek, wordt meestal aan sjaals gemaakt en voor iedere gelegenheid andere bloemetjes randjes gemaakt, welke met de stemming van de turkse vrouw te maken heeft. Rouw, als de man een lange tijd van huis is, feest....
  'k Heb er ooit ook eens een cursus in gevolgd. Heel leuk om te doen, maar duurd best wel lang voor je een vast patroon krijgt.
  Super hoor, al je creatie's zijn schitterend.
  Mis alleen nog een beetje kantklossen.... grapje.
  Waar haal je de tijd vandaan.
  Lieve groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!