zondag 25 november 2012

Vingerloze handschoentjes en andere haaksels
Dit vind ik zo lekker dragen als de ochtenden frisjes zijn, ze laten de vingers vrij, zodat ik wel goed kan voelen wat ik doe, en tegelijk houden ze de hand/pols warm, waar de jasmouw vaak niet meer komt. Bijvoorbeeld in de auto, je voelt niet het koude stuur, maar wel de pook en de knopjes voor licht en ruitenwissers en zo.


Ik hoefde dus ook niet lang te denken toen Sascha, van A la Sascha me vroeg dit patroon voor haar te testen in het engels. Ik had eerst een groen garen uitgezocht, maar die bleek toch te dik, dit dikke sokkengaren bleek beter. Leuk tussendoortje, snel resultaat...


Het patroon is te vinden via Ravelry (een online community voor haken en breien), of via haar Etsy-shop.

Mosaic Shawl Crochet Pattern

Voor de mozaïeksjaal had ze geen testers meer nodig, maar toch kreeg ik het patroon, ik was erg benieuwd hoe dat in elkaar stak.


Je kleurt er dan wel goed bij Molly, zodat zelfs de bol garen onder je staart haast niet te zien is, maar ga er nou eens van af...


Hier weer dezelfde scheepjeswol als voor de handschoentjes, aangevuld met een acrylletje van de Lidl en een dikkere haaknaald. Dit gaat een lekker royale sjaal/omslagdoek worden. Ik moest er even slag van krijgen, maar nu haakt het lekker weg. Ook dit patroon is weer te vinden via Ravelry en Etsy.


En tussen de bedrijven door ook nog weer een HAL-blokje af, het 40e blok dat heet 'Fancy Tile Stitch'. En de volgende is ook in de maak (toen de kat op mijn mozaïeksjaal lag...)

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn schitterend geworden
  en dat anderen haak werk ook schitterend
  Fijne zondag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. laat de poes toch liggen, ze houd evenveel van zachte mooie wol als jij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke polsjes! Wat een mooie sjaal in wording.
  Molly ziet er zeer tevreden uit met je keuze.
  Je HAL blokje is ook zeer geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie haaksels! De handschoenen zijn top! En ook de mozaieksjaal is mooi, had ik bij sascha gezien. Ook het HAL-blokje heeft weer iets aparts over zich.

  Goed gewerkt! Rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!