zondag 21 oktober 2012

Voortgang boek


Vorige week wilde ik al een keer wat hiervan laten zien, maar daar kwam het niet van. Aan het eind van de middag kwam de zon er door, en heb ik maar even een setje foto's gemaakt. Het boekomslag voor de SAL die in januari gaat beginnen is eigenlijk gewoon een quiltje, die straks om een stapeltje vilten bladzijden gevouwen gaat worden.


Doosje garens erbij gezocht, borduurzijde, borduurkatoen, blomstergarn, Finca, Valdani, Colcoton, lintjes, kraaltjes... En een paar van de lijnen doorgequilt.


Hier zie je dat er al wat crazy quilt effecten zijn toegepast, wat geborduurde randjes en kraaltjes. De bedoeling is dat er nog meer bij komt. Misschien niet zoals het hoort, maar ik kon het niet laten om te beginnen met de bies. Het groene stofje van de bies bracht ik mee uit Zweden. En het eerste hoekje zit op z'n plek gespeld.


Dit stofje wordt de binnenkant van het omslag - of eigenlijk is dat het al. Het lint is bedoeld als sluiting, dan kan ik ze aan de groene knoop op de voorkant knopen en blijft het boek dicht.


Hier een stukje van het frivolitékantje dat op de voorkant moet gaan komen, naar een patroontje uit een heel oud boekje.

Het gaat dan wel niet zo hard, het is wel een project waar ik nu al enorm van geniet. Ik hoop maar dat jullie het ook leuk vinden om te zien vorderen.

8 opmerkingen:

 1. Een gewoon quiltje? ziet er nu al prachtig uit en leuk om te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat ben je al lekker bezig en het ziet er prachtig uit. Ik doe ook mee maar ik ben er nog niet aan toe gekomen, heb ook nog totaal geen idee maar we hebben nog twee en halve maand dus........ Maar leuk om al wat te zien wat anderen doen dan kom ik misschien ook op een idee

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik vind dit mooi, echt genieten om mee te mogen leven met dit prachtige project.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het straalt er gewoon van af dat je er zo'n plezier in hebt! Wat een leuke en mooie details en alles met zoveel zorg en liefde vorm gegeven.
  Nee, dat gaat me niet vervelen om vaak te zien hoor!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat word schitterend
  Fijne maandag gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Corina,
  Schitterend is je quiltboekje, ben erg benieuwd straks naar de inhoud.
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!