vrijdag 19 oktober 2012

Halssieraad


Een tijdje terug liet ik ook al een armbandje zien, geïnspireerd op een vlindervleugel, nu een halsketting. De basis was deze vleugelvorm, in macraméhaken, een op een speciale manier gehaakt koord, opgevuld met naaldkant en een gehaakt rondje.


Dat heb ik aangevuld met een gouden garen (zonder label, dus ik kan je niet vertellen wat het geweest is), het bleek wel glad genoeg voor frivolité, maar wel wat rekbaar, dus met het dichttrekken van de ringen moest ik wel opletten het niet té strak te doen.


Het klaverblaadje door het gat is ook gelijk de sluiting. Over dat laatste stukje heb ik lang getwijfeld, ook lang laten liggen en diverse ideeën zijn de revue gepasseerd, maar gistermorgen pas besloot ik het op deze manier te doen.


Helaas heb ik niet zo'n mooie halsvorm om 'm op te leggen om te laten zien, dus toch maar een poging gedaan om mijn eigen nek, maar dat is knap lastig fotograferen...


Ook nog via de spiegel geprobeerd, maar die hangt op een blijkbaar te donkere plaats.


Nou ja, met alle foto's zul je toch wel een beetje idee hebben hoe het eruit ziet. Ik heb in elk geval iets om te dragen met Kerst, of ik moet 'm voor die tijd verkopen...

2 opmerkingen:

  1. Je hebt een heel mooi sieraad gemaakt, Corina, het is sierlijk en feestelijk, heel geschikt voor een avondje mooi aangekleed feesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi en bijzonder sieraad, ben het met Pauline eens.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!