zondag 7 oktober 2012

Hobbit


Beetje druk geweest de laatste tijd, maar goed, nu kan ik dan wel weer wat laten zien. Hier is het 12e blok van de Hobbit (There And Back Again Block of the Month) van Fandom in Stitches. De Arkenstone was het belangrijkste juweel dat dwergenkoningThorin hoopte terug te vinden in het verblijf van de draak Smaug. Om het glanzende er wat in te krijgen, heb ik zijdekatoen gebruikt voor dit blok.

Alle blokken bij elkaar levert nu dit op:


Ik had al een beetje bedacht om ze te rangschikken rond een middenblok, en dat bleek ook wat de ontwerpers hadden bedacht. Alleen vind ik hun middenblok niet zo mooi, kost teveel moeite erin te zien wat het voor moet stellen. En ik had al een ander plannetje in mijn achterhoofd... Goed, dat laten we nog maar even sudderen...

Het werd vrijdagmiddag nog best aardig weer, dus kon ik het niet laten om toch nog even buiten bezig te gaan. Een paar stokrozen waren scheef gewaaid met de wind van laatst, en de zwarte vlier wilde ik toppen - zonde om weg te gooien, dus dat leverde deze vaas op:


En van de restjes, waar ik nog wat bij zocht deze schaal vol:


Helaas houdt de zwarte vlier zich op de vaas niet zo goed als hier op de schaal waar het indroogt. Nou ja, weten we dan ook weer.

3 opmerkingen:

 1. Succes met het bedenken van een passend middenblok bij deze mooie blokken, het gaat je ongetwijfeld lukken.
  Heerlijk bloemen en groen uit eigen tuin!
  Een fijn zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh waqt mooi, ik dacht eerst Hobbit...dat gevouwen lapje heeft toch niets van doen met een Hobbit...maar het is een diamant...wat knap gedaan.
  Weet je dat wil ik ook nog zo grag, quilten, maar het kan er echt niet meer bij jullie quiltsters maken zulke mooie dingen..prachtig.
  En je bloemstukje mag er ook zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk quilt zal dat worden
  Mooi dit blok
  Liefs joke en een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!