maandag 27 december 2010

Frivolité in twee kleuren


Al voor de Kerst lekker aan de slag geweest met twee kleurtjes Lizbeth garen, nummer 670 en 136. Deze 3 dimensionale vlinder is gemaakt in één toer, een heel leuk patroontje uit het blaadje van de Frivolitékring, uit februari 2003. Het ontwerp is van ene Sharron Morgan, en vertaald door Riet Surtel.
De spoeltjes had ik lekker vol gewikkeld, dus ook nog maar Georgia's heart doily gemaakt. Deze laat ik niet meetellen voor de 25 Motif Challenge, maar de vlinder en onderstaande bloem wel, daarmee zit ik nu op 18 motiefjes.
Nog steeds waren de spoeltjes vol genoeg, en in het boekje Celtic Tatting van Rozella F. Linden vond ik een leuk patroon van een keltische bloem. Het bestaat uit twee middendelen, die door elkaar gevlochten worden, en vastgezet met de buitenste rand. Toen ik 'm m'n man liet zien, zei hij gelijk: kerstroos! Dat vond ik wel een mooie benaming voor deze bloem.

8 opmerkingen:

 1. Prachtige kerstroos. Mooi, dat in elkaar gevlochten werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vlinder ziet er ook prachtig uit!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi!!! De kerstroos is echt een beauty.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie werkjes!
  Jij bent weer lekker creatief bezig geweest deze dagen, maar ik had niks anders verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat mooi allemaal! Het lijkt me allemaal zo moeilijk om te maken ... Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love this Celtic piece. You tatted it beautifully in lovely colors. I have Rozella's book, but I haven't tried this pattern yet. Now I want to!

  I like your cute angel, too!

  You have a very interesting blog with some lovely tatting and other needlecrafts. It's amazing that we can translate now.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!