vrijdag 11 juni 2010

PoesjesKleine poesjes zijn al niet zo heel klein meer. Ze groeien goed, nog steeds lekker ronde buikjes, en spelen al steeds wat meer. Voor de fretten hebben we een stukje kamer afgezet, maar dit is ook ideaal voor de kleine katjes. Hier kunnen ze ongestoord oefenen in lopen, moeder nadoen, spelen en ontdekken. En als ze moe worden een poosje slapen. Een krabpaal hadden we al, als trap voor de fretjes. Die gebruiken 'm om in en uit het hok te kunnen als ze vrij rond lopen.


Het donkere poesje houden we en hebben we Molly genoemd, omdat ze als klein wurmpje net zo'n molletje was. Het is een ondernemende tante, samen met het lichtste katertje zijn de de andere twee met grote afstand te vlug af. De katertjes gaan weg, straks, dus hebben we nog geen naam gegeven. Al gebruiken we wel termen om elkaar te vertellen wie wat doet. We kunnen ze nu al wel goed uit elkaar houden, en we hebben een 'lichte', een 'streepje' (die een duidelijkere streeptekening heeft dan de andere) en 'witvoetje' (de enige met hele witte voetjes, de andere hebben alleen witte teentjes).

En moeder Spooky houdt het in de gaten. Al gaat ze steeds vaker en langer van ze weg. Vanmorgen kreeg ik voor het eerst weer 'liefdesbeetjes' sinds de kleintjes geboren zijn. Even op schoot zitten doet ze wel, maar niet meer uitgebreid liggen slapen bij me. Hopelijk komt dat straks weer terug, als de kleintjes haar niet meer zo hard nodig hebben.

6 opmerkingen:

 1. Schattige katjes! Ze kijken heel ondeugend.
  Leuk blog heb je en wat ben je vreselijk veelzijdig op handwerkgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijven toch schatjes, niet. Ik ben het totaal met je eens met de keuze die je gemaakt hebt ivm met het schatje dat je zal houden. Ik vind haar ook de mooiste. Mijn dochter hoopt volgend jaar, als de verbouwingen aan hun gekochte woning klaar zijn, ook zo'n kitten kan vinden qua kleur.

  Bedankt voor de foto's en tot de volgende keer,
  Knutselbeertje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *smelt* (wéér of nog steeds?) Molly lijkt zo veel op Missy (Missy is de poes die ik in september vorig jaar heb moeten laten inslapen) Zelfs qua naam dus. Ik hoop dat je net zoveel liefde van en plezier met haar gaat hebben als Missy en ik hadden.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze groot geworden, schattig. groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze groeien zeker lekker. Zo schattig he die bolle buikjes. En die gekke sprongetjes die ze af en toe maken. Om uren naar te kijken.
  Groetjes en een fijn weekend Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Corina,

  Wat zijn de poesjes al groot en wat zien ze er lief uit!

  Kan me heel goed voorstellen dat je uren kan gaan zitten kijken naar hun gedrag en daardoor de verschillen van de een en de ander leert kennen.

  Veel plezier met schoonheid Molly!
  Fijn zonnig weekeind!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!