dinsdag 15 juni 2010

Geurzakje


Ooit lagen er in de winkel van die soort tijdschriften, waar een opbergmap bij hoorde en die je dan uit elkaar kon halen en per onderwerp sorteren in de map. 'Creatief Borduren' heette dat. Geen idee of het nog bestaat, in elk geval wordt het niet meer via winkels verspreid. Daar zat ook elke keer een borduurpakketje bij. Een aantal heb ik al eens gemaakt (zal ik nog wel eens laten zien), maar een paar lagen er nog, omdat ik toen niets had om het patroon over te nemen op de stof. Intussen heb ik zo'n speciaal potlood, dus hoog tijd het eens te proberen. En dit is het resultaat.

De potloodstreepjes gingen trouwens minder makkelijk weg dan ik dacht, met de hand uitspoelen had geen resultaat, toen met de 'kwetsbare was' meegewassen - nog niet helemaal weg. Daarna heb ik het maar ruig met de handdoeken mee op 60 graden gewassen en dat ging beter. En het stofje en borduurtje overleefden dat nog ook.

Het zakje is gevuld met lavendel uit eigen tuin. Van vorig jaar dan natuurlijk, nu is ie nog te vers, al bloeit het al wel.


6 opmerkingen:

 1. Ziet er heel leuk uit!
  Geen idee of de mappen waarover je schrijft nog bestaan. Ik had ze vroeger ook. Nu is het ook digitaal te vinden. Kijk maar eens op http://craftgossip.com/ of http://www.handmadenews.org/home/index.php. Daar kun je heel veel van dit soort leuke ideetjes vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die mappen bestaan nog wel. Bij Lecturama. Ook creatief breien en -haken.
  Leuk geworden, dat geurzakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De serie heb ik via Lecturama gekocht. Om de zoveel tijd krijg je een flinke doos met div. afleveringen met de post. Leuk! Nu ben ik bezig met de kralenserie van Lecturama.

  Mooi geurzakje is het geworden!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   Ik heb laatst alle creatief borduren pakketjes gekocht maar daar zat de map niet bij. Heb jij die nog? Zou ik die mogen overnemen?

   Verwijderen
 4. Wat een mooi (schoon ;-)) geurzakje! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmmmmmmmmmm wat zal dat lekker ruiken.
  Geniet er maar van.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!