zondag 27 juni 2010

Fruittuin


Beetje moeilijk te zien zo misschien, maar op deze rozenboog groeien Schönemannen, een kruising tussen framboos en braam, heerlijk van smaak. Vorig jaar had ik er maar drie en viel het niet mee de vogels te snel af te zijn, nu gaat het beter! Net een handje vol over de vanillevla gestrooid - heerlijk!


De jostabessen kleuren ook al, ik heb er al wel een op, maar dat was nog wel goed zoeken. Kruisbessen zijn ook bijna zover, de bramen bloeien en de japanse wijnbes wordt goed bezocht door bijen.


Vorig jaar kochten we een kaki-boompje, vooral vanwege z'n mooie blad. Hij kreeg ook een prachtige herfstjas afgelopen najaar. Dit jaar zien we ook vruchtbeginsels. De verkoopster zei dat kaki's niet bloeien zoals andere vruchtbomen, maar gelijk met een vruchtbeginsel op de proppen komen. Dit lijkt wel een beetje op bloemetjes, maar inderdaad, de verdikking zat er al onder. Ik ben heel benieuwd of dit ook echt eetbare vruchten gaat opleveren. Zou moeten lijken op dat sharon-fruit wat je soms in de supermarkt ziet (maar wat ik ook nog nooit geproefd heb).


Tja, en m'n kruidentuin is een rommeltje, maar ik vind het zelf wel een mooi rommeltje, dus grijp ik nog niet in. Die klaprozen hebben zichzelf daar uitgenodigd, maar ik vind het zonde om weg te halen. Verder zie je koriander bloeien, een paar uien die vorig jaar verdwenen onder de rabarber en zo vergeten raakten, marjoraan... en nog wat dingen die er eigenlijk niet horen.

4 opmerkingen:

 1. Wat een rijke oogst hebben jullie al in de tuin Corina, ziet er lekker uit ;-)))
  Volgens mij zijn jullie ook liefhebbers van bijzondere rassen, is het niet?
  Fijne week, groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een leuke en lekkere dingen heb je in je tuin! En al die bloemen, prachtig! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben per ongeluk witte frambozen.

  De poezen foto's zijn weer goed gelukt.

  We hebben dat continental breien gezien. Ben benieuwd of dat dit gaat lukken!

  Groetjes Ma en zusje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bedankt voor je reactie op mijn blog, heel leuk !
  ik heb zelf ook veel fruit in de tuin, maar Schonemannen kende ik nog niet.
  maar ze lijken me heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!