zaterdag 25 mei 2024

Week 21 tuin en bos

Maandag 20 mei... Bij ons geen tweede Pinksterdag, die is een aantal jaren terug ingeruild voor een nationale dag op 6 juni. Wel horen we vanaf Pinksteren dagelijks de koekoek, dat wordt hier gezien als voorjaarsteken, vaak rond Hemelvaartsdag.
Genieten van een dagje vrij, de hele dag buiten, heerlijk! We oefenen met de hond dat ze los mee kan zonder weg te sprinten achter haar neus aan, en dat gaat behoorlijk goed.

De bessenstruiken zitten enorm vol.


Eiken bloeien ook.
Dinsdag eindelijk tijd en energie en voldoende potgrond, om de nieuwe planten te poten. Gelijk ook de tomaten en pepertjes verplant.Woensdagochtend 


Had voor det maandoverzicht een foto nodig...


De manege paarden vonden het ook warm, dan lekker een bosrit zonder zadel.


Donderdag ineens een welkome pletsbui. En vrijdag bewolkt en niet meer dan 19 graden. En eigenlijk was dat best even prettig.


Zaterdag weer warm. Alle paardenbloemen zijn veranderd in pluizen bollen.Het belooft een goed vossenbessen jaar te worden.
Een snel rondje tuin, want er zitten buien aan de lucht aan het eind van de middag.
Poes Molly is duidelijk oud, maar ze kwam toch een poosje meelopen. Gezellig.Zo mag, stralende zon en regen tegelijk... We kregen inderdaad een buitje. Zonneschijn en nat, morgen weer wat. Deze uitdrukking bestaat ook ik het Zweeds, nou ja iets dat op hetzelfde neerkomt. Er zijn voor morgen middag buien voorspeld, dus de kans is wel aanwezig. Zou fijn zijn voor de tuin...1 opmerking:

  1. Amazing spring photos Corina.
    The cuckoo (also here in Greece) is considered to bring spring!
    The kitten is very sweet.
    Good Week!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!