maandag 22 augustus 2022

Knavraboleden

 

Zo, donderdag begon de school weer voor dochter, en manlief is vandaag weer begonnen. Nu is de vakantie dan toch echt voorbij. Eerst maar eens verder met bloggen dacht ik zo. Hopelijk hebben jullie weer zin om mee op pad te gaan. 

Vandaag even terug naar donderdag 14 juli, toen we een (voor ons) nieuwe wandelroute probeerden. De Knavrabo leden



Met zus, dochter en hond Fanny deden we deze afwisselende tocht vol bruggetjes, planken over veengebied, klim- en klauterpaadjes.





Nu schudt google de foto's ook nog door elkaar, dus ze komen niet in chronologische volgorde.


Maar het geeft denk ik wel een indruk van het gebied. Niet alle bankjes waren meer in tact, maar gelukkig nog ruim voldoende wel geschikt om even te zitten en uit te blazen. Het gras op de paden werd wel net gemaaid.




Vanaf sommige bankjes heb je een fenomenaal uitzicht. Dat wordt nog een keer de rugzakken op en een picknick daar...






Voor wie nog langer wil lopen gaat de Gislavedsleden ook door dit gebied, en in dit hutje kun je wat warms te eten maken en je slaapzak uitrollen... (Sorry zusje, ik had geen foto van de binnenkant zonder jou erop...)


De hond vond die houten kerel bij de deur maar niks. Woef!








Kennelijk is er ooit een watermolen geweest... 


De route is ongeveer 5 km, maar vanwege de hoogteverschillen en smalle paadjes op diverse delen, heb je er wel meer dan een uur voor nodig. Op een andere site lees ik 3 km, (HIER) maar dat is ongetwijfeld op een platte kaart, niet in werkelijkheid. Als je er heen wilt, neem je in Burseryd de weg naar Håcksvik en waar je het gele bord Knavrabo ziet staan ga je links, volg de weg tot je het bord ziet, wat aan het begin van deze blog staat, daar kun je parkeren en daar vlakbij kom je ook weer terug.

1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!