vrijdag 29 juli 2022

Halland

 

Maandag 11 juli werd het een rondje Halland, eerst bezochten we een handwerkwinkel in Kinnared, een aanrader met prachtige stoffen en garens in een sfeervolle winkel met een vriendelijke dame die weet waar ze het over heeft. Daarna bekeken we de kerk in Torup.







En een snel bezoekje aan Tomteverkstan, ook in Torup, waar heel wat huisvlijt te zien en te koop is. Heel erg leuk met kabouters in alle soorten en maten. 

Daarna kregen we trek en namen we een wafel bij Glassbo Våffelstuga, waar ik al eens eerder was geweest (dat lees je o.a. HIER). 

Het grappige als je een plek vaker bezoekt is dat je dan weer andere dingen opvallen. Zoals nu deze geborduurde doek, ons huis heet Haga...


Je kunt daar ook best even lekker rondkijken naar de verzameling oude spulletjes op deze historische plek. Er is zelfs nog een kleine loppis, zelfbediening.





Daarna hadden we nog net even tijd voor een wandelingetje voor we weer naar huis moesten voor het hondje.


Erachter is nog een natuurreservaat, waar we nog niet geweest waren. Nu was het wel leuk om even daar te kijken, maar niet iets waar je lekker kunt wandelen.


Wel een mooi oud boerenerf, waar nog op de ouderwetse manier geboerd wordt om de bijzonder weidebloemen in stand te houden die daar groeien.



Prima om dit dus ff mee te pikken als je toch daar wafels gaat eten, het is geen groot natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen, maar wel leuk om even rond te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!