vrijdag 20 maart 2020

Nieuwe Mystery KAL


Tja, in deze tijden kun je niet om het corona-virus heen, ik krijg regelmatig vragen over hoe het hier is, voor zover ik weet zijn de dichtsbij zijnde gevallen zeker een half uur rijden hier vandaan, zijn er wel maatregelen, zij het niet zo heftig als bij jullie in Nederland. Het sociale leven ligt stil, de grenzen zijn gesloten. Daar hadden we geen rekening mee gehouden, altijd het idee dat familie slechts een dagreis hiervandaan was, maar nu onbereikbaar. Gelukkig kunnen we nog wel appen en videobellen. De hogere scholen zijn gesloten, voor jongere kinderen hebben scholen nog een opvangplicht in de wet, dus moet eerst die wet gewijzigd worden voor ze de scholen kunnen sluiten. In principe werkt iedereen hier nog, waar het kan thuis, en als je ook maar iets van verkoudheid hebt, moet je thuisblijven tot je 48 uur symptoomvrij bent. Voor mij betekent dit af en toe extra werken.


Het wereldje is voor veel mensen nu even heel klein, gelukkig dat we zo vrij wonen en dus wel naar buiten kunnen, in de tuin werken, een wandelingetje, zonder mensen te zien. Mooi om te zien hoe overal initiatieven ontstaan zodat men wat te doen heeft en contact heeft, zij het dan via internet. Een van die bijzondere projecten is van Naantje Knit, zij bedacht om een gezellige lapjesdeken te gaan breien, met allerlei bijzondere steken of stekencombinaties, zodat het echt een uitdaging zal zijn, lekker gevarieerd en leerzaam.


Dit werd de:

Mysterie Kal Corona knuffel deken

En ik mag mee testen, dus alle projecten waar ik aan bezig was even laten liggen en als een malle zitten breien van de week. Het hartje was het proeflapje, ik begon met de rode op naald 3, maar ben toch naar naald 2,5 gegaan (misschien was 2,75 beter, maar die had ik niet). De blokjes worden 15x15 cm, ik span ze direct op als ze klaar zijn. Gelukkig mocht ik zo'n puzzelstuk lenen van dochter. ;-) 


Wat ik met het rode hartje doe, weet in nog niet, die mag niet meedoen in de deken in elk geval, de oranje wel, al is het een proeflapje voor de maten en zo. Lapje 2 was leuk met tuck-rolletjes en rozenknopjes. En lapje 3... is nog een verrassing, maar breit wel lekker weg.


Het gezellige aan dit project is dat er bij elk lapje dat uitkomt (twee per week, op maandag en donderdag) er ook een live uitzending is via YouTube, waarbij ze de ingewikkeldere dingetjes laat zien en handige tips en trucs om het blokje mooi te maken. Heb je vragen kun je in de chat reageren en beantwoordt Nana die direct in de video. Gezellig en leerzaam! Wil je ook meedoen, het patroon vindt je op Ravelry, kost 10 euro en dan krijg je elke maandag en donderdag een update met het nieuwste lapje. Uiteindelijk worden het er genoeg voor een lekkere bank-deken.

4 opmerkingen:

 1. Ja, we zitten opeens in een bijzondere situatie ...hadden we nooit kunnen denken. Hoe heerlijk is het dan om vrij te wonen en hobby's te hebben!
  Wat een leuke Kal is dit, supergoed initiatief... Ik volg het graag!
  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzondere tijd inderdaad...
  Leuk dat je bij het testteam zit! Mooi project!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!