zaterdag 8 juni 2019

Fotoblogje Nederland


Nog één keertje een fotoblogje uit Nederland, als jullie dit lezen, zijn wij weer onderweg naar Zweden, naar huis. Ik was wel benieuwd hoe ik het zou vinden om nu, na acht maanden, weer terug in Nederland te zijn.


Een paar foto's uit de tuin van mijn ouders, met de sloot voor de deur, waar nog steeds de kikkers kwaken en plonzen, zo gezellig!Nog een tweede eend kwam langs met kleinere kuikentjes. Zo schattig om te zien.


We zijn goed verwend deze twee weken, veel erop uit geweest om veel lieve mensen te treffen, familie, oud-collega's, vroegere cliënten, vrienden... en toch ook heel veel mensen niet kunnen zien/spreken. Twee weken zijn dan toch ook maar kort. En lang tegelijk, dit was goed om te ervaren. Volgende keer doen we het anders, op deze manier was het wel vermoeiend, echt geen uitrust-vakantie, maar wel heerlijk om bij te kletsen, lekker Hollandse dingetjes te eten.


Wisselend weer, het weekend érg warm, gevolgd door storm en onweer. Daarna wisselende dagen, soms wat warmer, soms wat frisser, zon en buien.


Net voor de voorspelde storm en onweersbuien.


Dag later ook weer van die buien aan de lucht.


Geeft wel een aardig beeld van het landschap waar ik in opgroeide, boerenland, weilanden en fruitteelt vooral, later steeds meer boomkwekerijen.


Aan de ene kant heel vertrouwd alsof je nooit weggeweest bent, aan de andere kant ook wel dingen die opvallen, de enorme keus in de supermarkt, de drukte vooral ook, het voortdurende geraas van verkeer, gekrieoel van mensen, en de druk die dat geeft aan de maatschappij.


Kersen!


De Betuwe is een prachtig stukje Nederland, maar toch fijn om ook weer naar huis te gaan.Dag Nederland, Hej Sverige!

3 opmerkingen:

  1. Zweden voelt dus al als THUIS, dat is duidelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn dus snel ingeburgerd in Zweden, voelt al als thuis! Maar altijd fijn om je ouders en familie/vrienden weer te bezoeken. Goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me leuk om familie enz weer even te zien maar wat je zegt, zo kom je niet heel erg aan uitrusten toe. Dus thuis ook nog maar even met de beentjes op de bank.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!