dinsdag 25 juni 2019

Beer


Met het popje was ik net de laat vorige week voor Dinsdag Poppendag, maar de beer is op tijd. Ik had op diverse plaatsen op het internet beren gezien, waarvan ik me eerst zelfs afvroeg hoe ze gemaakt waren. Enige studie leverde op dat ze 'gewoon' gehaakt zijn, maar dan met heel dik chenille-achtig garen. In Nederland zag ik toevallig zulk garen liggen bij de Zeeman, dus nam ik twee bollen mee. Er was niet heel veel keuze aan kleuren, maar dit poederroze vond ik nog wel leuk voor een knuffel.


Het garen heet Extra Soft, van de Zeeman dus. Wat struinen, twijfelen en kiezen leverde het patroon op: Crochet Plush Bear , een gratis patroon. Het staat vrij kort door de bocht beschreven, maar met de foto erbij, voldoende om de beer te kunnen maken. Met naald 6,0 mm gaat het ook best snel.


Bij dochter valt hij in elk geval erg in de smaak, en de poes moest ook even kijken wat ik aan het doen was. Leuk om een keer te doen zo tussendoor.


Nou, kijken of er nog poppennieuws is op deze Dinsdag Poppendag in de vakantieperiode. Hier het lijstje van de Breimeisjes:

Amilishly,
Angélique,
Blauw en zo,
Ria,
Rita en 
Sandra.

7 opmerkingen:

 1. Fun little pink bear and love the pictures the cat didn't know what to think😻

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke beer! En zo denken er meer over...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk beertje en die kleur vind ik ook heel mooi!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een lekker knuffelbeertje. Lief kleurtje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is schattig geworden en met dat Soft garen echt lekker om te knuffelen. Roze is altijd goed bij meisjes, ja toch ;)Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!