maandag 26 november 2018

Honingraatdeken


De enorme bol donkerblauw garen was toch wel hard geslonken, dus ik heb er iets eerder een eind aan gebreid dan ik oorspronkelijk van plan was. Het honingraat patroon vond ik op Ravelry, en volgens een van de projecten kon er gelijk een gerstekorrel rand aan gebreid worden. Helaas had ik er niet aan gedacht dat zo'n rand breder wordt dan tricotsteek, dus ik had dat eigenlijk met minder steken moeten doen. Bij de gerstekorrel rand aan het eind heb ik wel geminderd, zij het niet helemaal voldoende.


Ik begon hieraan om wat simpels te doen te hebben tijdens de verhuizing van Nederland naar Zweden. Inmiddels is de rust weergekeerd (al staat er in januari een volgende verhuizing op het programma), dus heb ik wel weer zin in ingewikkelder werk.


Het draadjes instoppen ging gezellig met poes op schoot. Nou ja, dochter heeft zo een fijn dekentje om over zich heen te leggen bij het tv kijken. Fijn om nu wat dingen af te maken, dat geeft letterlijk en figuurlijk ruimte voor iets nieuws.


3 opmerkingen:

  1. Een leuk en vrolijk dekentje, ziet er mooi uit.
    Wat je zegt, het is altijd fijn al je weer iets af hebt gerond. Fijn dat jullie al zo gesetteld zijn, het lijkt me ook een heerlijk land en jullie wonen in een prachtige omgeving. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!