dinsdag 27 november 2018

Kleertjes van oude sok


Ik heb in ons tijdelijke huis natuurlijk niet de voorraad handwerkspullen die ik gewend was te hebben, dus als er nu iets stuk gaat, en niet meer gerepareerd kan/wil worden, en nog een beetje toonbaar is, dan bewaar ik het nu. Dus toen een sok van dochterlief (4 jaar) een gat had, vroeg ze of ik die ook wilde hebben, dat mocht als ik er maar iets voor de poppen van deed. Het toeval wil dat ik net de dag ervoor op Pinterest iets had gezien, waarbij een kindersok gebruikt werd voor Barbie. Dus 's avonds toen ze op bed lag, gelijk aan de slag gegaan.


Van de sok die nog heel was, knipte ik het boord af, net boven de hak. Twee gaatjes aan weerszijden net onder het boordje voor de armen en klaar. Van de teen maakte ik een tasje.


Sok nummer 2 had het gat in het boordje (vraag me niet hoe die daar komt...). Bij de teen knipte ik een gaatje voor het hoofd (het rekt wel, dus het gat hoeft niet te groot) en aan de zijkanten een gaatje voor de armen. Het boordje knipte ik net boven het gat af, voor een minirok.

Voor wie nog meer zin heeft in poppennieuws, het poppenbloglijstje van de Breimeisjes op deze Dinsdag Poppendag:

Jannie,
Jolanda,
Ria,
Rita en 
Sandra.

7 opmerkingen:

 1. he wat leuk is dit maar werk je het ook nog af om rafelen te voorkomen ? ik heb een tas vol eenlingen ::)))) daar kan ik dus ook nog wat mee ha ha wie wat bewaard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hi hi, nou het voorbeeld werkte ze niet af, en omdat het toch niks gekost heeft, heb ik het ook niet gedaan, al is het maar om te proberen of het kan zonder afwerken. Ze zijn al wel een paar keer aan en uit geweest, en tot nog toe geen rafels. Er staan veel leuke sokkenideetjes op Pinterest!

   Verwijderen
 2. Wat leuk! Het mes snijdt aan twee kanten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Always fun to visit doll world❤🎄❤

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk zo komt Jan splinter door de winter, zei mijn moeder altijd. Leuke setjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk, zo zie je maar, het hoeft niet altijd veel geld te kosten en je bent ook nog goed bezig voor het milieu ;) Zo hebben de barbie's toch weer een nieuwe outfit. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi tweede sokken leventje.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!