dinsdag 20 november 2018

Lundby huis


Al jaren loop ik in Zweedse speelgoedwinkels te lonken naar het Lundby poppenhuis, gelukkig reageerde dochterlief er nooit zo op. Maar afgelopen week waren we met mijn ouders in een retrowinkeltje in Limmared en daar stond er een te koop, met meubeltjes uit de jaren 1970. Te leuk, en ook dochter reageerde hier op. Uiteindelijk besloot oma 'm te kopen, en hebben we ook op internet heel wat afgespeurd.


Dit zelfde huis wordt nog steeds gemaakt, met dezelfde afmetingen en indeling. Alleen uiteraard wat frissere kleurtjes op de muren en vloeren. Maar op zich vind ik deze ook al gewoon mooi zoals ie is.Nou ja, behalve de blauwe vloeren beneden dan. Ik heb daar op internet al leuke trucjes voor gelezen, dus dat verandert nog wel een keertje. Ik wil 'm eigenlijk wel origineel houden, dus het wordt iets dat er ook weer uit kan.


Het schijnt dat deze poppenhuizen bij de eerste van duurzaam, gifvrij kunststof, en met verlichting. Nou ben ik wel benieuwd eigenlijk of de verlichting van nu nog werkt op zo'n oud huisje als deze...Meubeltjes zaten er ook nog bij, niet compleet meer, en niet alles in even goede staat, maar het meeste kan er prima mee door.


Dit lijkt ooit vastgezeten te hebben aan de muur, maar ik kan niet zien waar dan precies. Het meeste blijft zo ook wel staan, dus dat laten we maar los. Alleen de voorste met het handdoekenrekje heb ik vastgeplakt, want die valt alleen maar om.


Het oventje heeft wel een kwastje verf nodig, de rest ziet er nog netjes uit. De laatjes zijn nep, maar het aanrechtkastje kan open.


Duidelijk uit welke tijd dit stamt, hè ;-)Inrichten is natuurlijk het leukst.Popjes zaten er niet meer bij, samen met dochter deze kegelpopjes gemaakt, kan ze er al mee spelen en vanmorgen vonden we bij de supermarkt een tijdschrift met dit veulen die qua maat goed past bij het huis.


Ook zijn een paar figuurtjes van Sylvanian Families meegekomen naar onze tijdelijke woning, en die kunnen er ook prima in huizen.


Hij past heel goed op haar speelgoedkastje, nog een paar Evi's erbij en een extra paardje uit haar speelgoed voorraad en zo levert het haar al heel wat speelplezier op. Dit huis gaat vast vaker langs komen, want het lijkt me zo leuk er dingetjes voor te gaan maken!


Voor wie na deze lange poppenblog nog zin heeft in nog meer poppenberichtjes: het poppenbloglijstje van de Breimeisjes op deze Dinsdag Poppendag:

Jannie,
Jolanda,
Ria,
Rita en 
Sandra.

9 opmerkingen:

 1. wat een mooi exemplaar dat beloofd weer vele zoete uurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk! Doe me zo aan mijn eigen poppenhuis denken... En nu? Gordijntjes klossen en zo? Plezier voor 2, denk ik. (mijn moeder had planten gehaakt, met kurken potjes, voor aan de muur) :) Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig poppenhuis! Leuk om zelfs een quiltje op het bedje te maken of iets haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, ja ik snap dat oma de aankoop niet kon weerstaan. Heel veel speelplezier en net wat je zegt, je kunt nog veel bijmaken en dat is weer leuk voor jou. Een hele leuke en goede 'buit'. Het doet me inderdaad ook aan mijn poppenhuis van vroeger denken :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een beauty. Ik ben dol op poppenhuizen. Vroeger had ik er geen. Ik vermoed dat ik nu mijn "schade" probeer in te halen. Veel plezier met jullie geweldige huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, ik vind dat je je nog heel lang hebt ingehouden! Wat een prachtig poppenhuis heb je nu gekocht, die had ik ook niet laten staan. Het leuke is dat jullie kleine meid er ook lekker mee kan spelen. En jij kan ook je creativiteit erin kwijt!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zal je dochter hier blij mee zijn, heel erg leuk.

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!