donderdag 1 november 2018

Halloween knutsels


Grappig hè, ik heb er eigenlijk helemaal niet zoveel mee, maar dochter van 4 wilde zo graag Halloweenknutsels maken. Dus maar aan de slag dan, na even inspiratie zoeken op internet en Instagram.


Papieren zakdoekjes werden spookjes, ze knipte haar eerste slingertje spookjes. De gezichtjes tekende ze zelf erop.


Nog wat toiletrolletjes omgetoverd tot vleermuisjes, m'n eigen Vlad erbij. Intussen heeft ze ook nog zelf rondjes getekend, oranje ingekleurd, enge gezichtjes erop en op een potje geplakt met een lichtje erin. (niet op de foto). En gisteren werd het fruit uit de fruitschaal voorzien van enge gezichtjes.


Ze doen er hier in Zweden wel aan, mondjesmaat, net als in Nederland is het slechts een recente traditie, maar wij zullen er weinig van merken, zo ver buiten de bebouwde kom. En veel wordt ook vrijdag of zaterdag pas gedaan, omdat ze Allerheiligen/Allerzielen hier verplaatsen naar het weekend (tussen 31 oktober en 6 november). Zaterdag zullen hier dan veel winkels dicht zijn, en worden er kerkdiensten gehouden, en de nacht naar zondag ook lichtjes aangestoken in de kerk en op begraafplaatsen. Zondag zijn er dan veel kerkdiensten waarin de namen van de overledenen genoemd worden. (Mij meer bekend van oudjaar / de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dus net voor Advent begint.)

4 opmerkingen:

 1. Leuk geworden hoor, die knutsels.Houd het maar zo.
  Hier en daar slaat het Halloween gebeuren door vind ik.

  De traditie van het noemen van de namen en lichtjes aansteken vind ik wél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, die knutseltjes van je dochtertje. Gaat ze al naar school?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke knutsels van je dochter :) persoonlijk vind ik Halloween mag wel maar Sint & Piet niet, daar heb ik moeite mee, hoorde zelfs al dat je geen kerstmarkt meer mag zeggen maar wintermarkt. Dat gaat echt te ver. Maar in ieder geval staat je Vlad er gezellig bij tussen de spookjes. Groetjes en liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je samen met je dochter geknutseld heb voor Halloween. Ik heb er zelf ook niet zo veel mee, maar merk wel dat het feest steeds meer gevierd wordt. Zo werd er bij onze Mac Donalds een horror Mc drive georganiseerd wat totaal uit de hand liep. Er was een complete verkeerschaos waar de politie aan te pas moest komen. Nou ja zeg, ik wist niet wat ik las in de krant, het moet niet gekker worden.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!