dinsdag 3 juni 2014

Zomer: ijskoffie!


En wat is nou lekkerder met dit mooie weer dan ijskoffie. Ik heb diverse manieren en recepten uitgeprobeerd, maar deze methode is favoriet.


Wat heb je nodig? Een halve liter melk, oploskoffie, iets van zoetigheid (hoewel ik warme koffie zonder zoet drink) en een schudbeker (ik gebruik een quickshaker van Tupperware).

Doe de melk in de shaker, 5 theelepels oploskoffie erbij, en dan 1 schepje suiker, of een kneepje agavesiroop.


Goed schudden, even laten aanzakken en dan nog een keer goed schudden, zodat alle koffie is opgelost. Dan is er nog slechts 1 dilemma over, wat voor lekkers neem je erbij...


Wordt het een lekkere 'bountie', van chocolade en kokos, die ik een tijdje geleden maakte na het zien van DIT blogbericht? Het recept vind je HIER.


Of wordt het een lekkere plak Noets-brood? Dat vond ik een tijdje terug op internet, bestelde een paar proefverpakkingen, en dit is mijn eerste zelfgebakken Noets-broodje. Veel makkelijker om te maken dan 'echt' brood, en verrassend lekker! (al dan niet met een lik hazelnootpasta erop, uiteraard biologisch/fair trade.) Benieuwd naar Noets? HIER vind je de website.

Geniet van deze zomerdagen!

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad lekkere ijskoffie zo, en om het ineens koud te maken doe ik een flinke schep mokka-ijs in het glas voor ik de koffie erover giet. Slagroom erbij maakt het nog lekkerder ... Lepelen en drinken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het recept van de bounty vandaag ook uitgeprobeerd nadat ik het op jou blog had gezien. Erg lekker! Succes met de laatste loodjes, we zullen jullie wel niet zien met Sams verjaardag...? Groetjes, Laura

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!