maandag 2 juni 2014

Moestuin Maandag


Tja, ik kan het nu eenmaal niet laten om ook bloemenfoto's te laten zien, al heet de topic Moestuin Maandag. Zo strikt gescheiden is dat in mijn tuin ook niet. Maar moestuin nieuws is er toch ook nog wel hoor, al zijn m'n courgetteplantje en m'n andijvie opgegeten door de slakken.


In m'n kweekkasje lijkt er van de sla en de radijsjes (overjarig zaad) toch nog wel wat terecht te komen.


Hier een aardappel, ik pootte er twee uit de zak die we hadden om te eten. Deze kleine piepertjes waren zover uitgelopen, dat ik een keer een poging gewaagd heb om het zo te doen. Wie weet hebben we straks nog een lekker maaltje verse piepers.


De (herfst) frambozen leveren intussen al geregeld een handje vol vruchtjes. Deze gele zijn wat zoeter van smaak dan de bekendere rode.


En terwijl ik mijn rondje maakte met de camera door de tuin, kwam ik dit pikante stelletje tegen:


Oeps...


Bij de Japanse wijnbes gonst het ook van de hommels en de bijen, in het midden zie je het bescheiden bloemetje. Zo gauw die is bevrucht, gaan de sluitblaadjes weer dicht en groeit daarin het vruchtje. Er zitten knoppen genoeg aan, dus dat belooft lekker snoepen over een tijdje!


M'n tuin is nu weelderig groen, en hoewel juni altijd een lastige maand is om voldoende bloeiends te hebben, is er toch ook elk jaar meer te zien om deze tijd van het jaar.


Dat ik daar de laatste paar jaar wat extra aandacht aan gegeven heb, werpt toch z'n vruchten af, denk ik.


Een blik uit het raam aan de noorderkant, ook hier weelderig groen, met o.a. roosjes. Links van het vogelhuisje zie je m'n zwarte vlier (sambucus nigra Black Pearl), die nu volop bloeit. Ik had 'm flink teruggesnoeid, maar ik ben blij dat hij een groeispurtje ingezet heeft, nu de gemeente dat enorm opzichtige 'oversteekplaats schoolroute' bord heeft geplaatst. Die mag lekker verdwijnen achter de vlier!


Spooky inspecteert de aardbeien, er zit genoeg aan om straks eens even op m'n gemakje te gaan plukken. (Jammer dat de grond zo ver naar beneden is, best lastig met zo'n buikje...)


De rozen over deze pergola zijn nog steeds prachtig, met bijpassende kamperfoelie:


Moestuin Maandag is een initiatief van Hollandse Klei, daar vind je straks weer een lijstje links naar andere (moes)tuinen.

3 opmerkingen:

 1. Je schiet al aardig op zo te zien! De gele frambozen hebben wij ook en net als bij jullie dragen ze momenteel vrucht terwijl het een herfstdrager is. Volgens mijn moeder zijn ze dan minder lekker, of dat zo is zullen we binnenkort ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het groeit allemaal lekker door zie ik.....in knop of in volle bloei. En ook de kleine doet het prima aan je mooie ronde buik te zien.
  Je plukt het lekkers uit je tuin op sta hoogte en de rest laat je doen,kan me niet voorstellen dat er niemand in je omgeving is die jou in deze positie niet graag een handje wil helpen.
  Tja.....de slakken deden 'n poging....maar dat was niet de bedoeling.

  Lieve groet en geniet maar lekker in je weelderige tuin van je zwangerschap.
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!