vrijdag 20 juni 2014

Spelen met malletjes


Ik had ineens weer zo'n zin te spelen met kleurtjes en stofjes, maar dan wel een project dat ik makkelijk op de bank zittend kan doen... dus snel m'n zusje gevraagd of haar malletjes mocht lenen en wat lapjes bij elkaar in een mandje gedaan. Oh wat een heerlijk karweitje dit, puzzelen wat er allemaal kan met de malletjes (ik had ze ooit al een keer geleend voor 1 zo'n sterretje voor in de Magic - die ik trouwens ook weer aan het quilten ben, als ik 'm even mag hebben van de katten...). Deze malletjes kocht zij vorig jaar bij Petra Prins in Zutphen.


Dit stofje is mijn uitgangspunt, het is een 'fat quarter', en ik vond het zonde om hier een schaar in te zetten. Het plan is nu om dit stofje in het midden te doen, en daarom heen een rand met de zeshoekjes van de mallen.


Iets in deze trant dus. Ik verwacht nog wel een poosje hier mee bezig te kunnen zijn voor de baby komt, maar ik zet het expres niet aan elkaar nog, mocht de tijd toch korter zijn dan ik denk - kan ik er altijd nog iets anders van maken. Pas als ik genoeg zeshoekjes heb, ga ik ze aan elkaar zetten en aan de middenstof. Het gaat overigens wel vrij vlotjes dit, ik ben er gisteren pas aan begonnen en ik heb nu al 9 zeshoekjes (nummer 10 is ook al een heel eindje gevorderd).

Ik word er in elk geval wel vrolijk van, en dat is nooit weg.

6 opmerkingen:

 1. Zo jij gaat hard!! En het wordt ook erg mooi, zus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang jij er vrolijk van wordt, is het sowieso een goed idee. Ik denk dat het een heel leuk boxkleed gaat worden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jij er maar plezier in hebt, dan wordt het vast wel iets moois waar je je creativiteit in kwijt kan! Leuk uilenstofje trouwens!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er leuk uit! Mooi idee om een rand van zeshoekjes te maken. Geniet van het geknutsel met de stofjes.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit, zal vast wat leuks worden. Ik geniet van al je mooie en leuke creaties. Groetjes Gré

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om met zulke mooie stofjes bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!