maandag 16 juni 2014

Vogeltjes


Tijdje terug al twee vogeltjes gehaakt, 'earlybirds', heet het patroontje eigenlijk. Er schijnt intussen een hele hetze aan de gang te zijn over inktvisjes en deze vroege vogeltjes, beide bedoeld voor couveusebabietjes, welke was eerder... Nou, ik ga me niet in deze discussie mengen, dit schaadt de goede ideeën achter deze beestjes (wat maakt het uit in welke vorm tenslotte, en wat geeft het als twee soortgelijke initiatieven naast elkaar bestaan). Het schijnt dat babietjes het prettig vinden die gehaakte koordjes herkenbaar vinden en het prettig vinden dat vast te houden.


Het patroontje kreeg ik van iemand, en ik vond 'm gewoon leuk. De gele maakte ik voor ons eigen kindje, de paarse voor het nichtje/neefje dat op komst is en een maandje of drie later dan ons kleintje verwacht wordt en heb ik gisteren aan m'n schoonzusje gegeven. Vandaar dat ik ze nu kan laten zien.

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn superlief. Het gaat inderdaad om het idee, De vorm van het beestje maakt niet uit. Jammer dat er zo een schaduw over dit goede initiatief is gevallen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh these are so very cute love the tail feathers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik startte een tijd geleden toevallig met een Inktvisje, wist niet van de earlybirdjes, en lees nu dat er behoorlijke onenigheid is. Vervelend toch, dat bij veel goede initiatieven vaak een soort van machtsstrijd ontstaat. Bij de droomdekentjes was iets soortgelijks aan de gang. Jammer.
  Je hebt hele leuke birdjes gehaakt, en ik zie geen enkele reden waarom ze geen vriendjes kunnen zijn met mijn visje. Groetjes
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi zijn je earlybirds... schitterend.
  Ook je andere creatie's zijn prachtig...
  Sterkte met de laatste loodjes, lieve groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk, hopelijk valt dit vogeltje net zo in de smaak als het konijntje vorige keer ;-) nogmaals bedankt!
  Gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar goed dat baby's nog geen weet hebben van de grote boze mensenwereld waar machtsstrijd,haat,nijd en afgunst vaak de boventoon voeren.

  Ik vind je vogeltjes heel schattig gemaakt!!!

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!