zondag 23 maart 2014

Blauw


Je weet dat ik niet zo'n liefhebber ben van blauw, maar gek genoeg heb ik wel veel blauw in de tuin. Ik vind het paarsige blauw van veel bloemen leuk staan bij rood/roze. En natuurlijk bij het vele groen dat er in alle tinten is. Dit groepje hyacinten heeft elk jaar meer bloemen.


Hier nog wat blauwe bolletjes, wit met een vleugje blauw zijn deze naar uien ruikende ipheion. Rechts vooraan zie je nog een scilla en op de achtergrond wat maartse viooltjes die zichzelf hebben uitgenodigd. Van mij mogen ze.


Eigenwijs hyacintje die in het pad opkomt. Dit was de enige bol die opkwam in het eerste voorjaar dat we hier woonden. Ik had het vooroordeel dat een huis dat van oudere mensen was geweest wel een tuin vol bollen zou hebben - mooi mis dus! Slechts 1 eenzame hyacint...


Aan de andere kant van de euphorbia staat een kaapse vergeet-me-niet (brunnera macrophylla), een stek uit de tuin van mijn ouders. Hij vormt al een mooie pol en doet het goed in de schaduw aan de noordkant van het huis.

De blauwe druifjes ben ik nog vergeten te fotograferen, die zijn er natuurlijk nu ook volop. Ik dacht dat het vroeg was, maar mijn moeder vertelde gisteren dat toen ik 34 jaar geleden, ook op zondag, werd geboren een tante van mij blauwe druifjes uit de tuin meebracht, omdat ze natuurlijk op zondag geen cadeautje kon kopen. Zo uitzonderlijk is het blijkbaar niet dat ze op mijn verjaardag bloeien.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijke lenteplaatjes, ik ben ook groot liefhebber van paars/blauw/ rose voor op mijn balkon maar niet in het borduurwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier word je vrolijk van
  Fijne zondag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van de tuin, heerlijk he, lenteweer.
  Schitterend zijn ook je creatie's die je gemaakt hebt.
  Lieve groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ook hier staan volop blauwe druifjes in bloei. Je hebt prachtige bloemen in je tuin en hebt ze mooi gefotografeerd.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een tuin naar mijn hart wat die blauwe kleur betreft.
  Je lentebloeiers staan er lekker fris bij.
  Je bent dus een zondagskind.

  ♥Hartelijk Gefeliciteerd♥ met je verjaardag
  en een fijne dag gewenst!!!

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat staat je tuin er mooi bij, hier in het noorden is er alleen nog maar blad voor de hyacinten. De blauwe druifjes bloeien sinds deze week. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat bloeit er al veel in jouw tuin, echte voorjaarsbloeiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vierendertig jaar en één dag, nog van harte gefeliciteerd! Het belooft een bijzonder jaar te worden voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!