zaterdag 1 februari 2014

Middagje tuinieren


Gistermiddag was het zulk lekker weer, dat ik het binnen niet kon houden. Lekker de hele middag in de tuin bezig geweest, en terwijl je dan de dode stengels weghaalt van het afgelopen jaar, komt overal al van alles tevoorschijn. Hier de sneeuwklokjes.


Hier bloeit de ereprijs, nee, die had ik niet bewust uitgenodigd in de tuin, maar nu het zo mooi staat te wezen, kon ik het niet over m'n hart verkrijgen om te verwijderen.


Zo was er al veel te genieten op de laatste januari dag. En de 'pauze' voor een glaasje vers sap kon al lekker buiten op de bank in de zon - heerlijk!


Krokusjes en alliums...


... met iberia's op de voorgrond, die bloeien al een paar weken zelfs. Zo vroeg zijn ze nog niet eerder geweest.


Deze Helleborus Monte Christo liet in december al z'n knoppen zien, en bloeit nu volop. Intussen zijn de helleborus orientalis ook begonnen, maar die ben ik vergeten te fotograferen, bedenk ik me nu.


Na het snoeien van het perenboompje kon ik het niet laten de eindjes op een vaasje te zetten, ook knipte ik waterlot uit de viburnum bodnantense, en daar zat nog wel een knopje aan het uiteinde, dus die er ook maar bij, en de weigela die ik afknipte, bleek ook al knoppen en blad aan de uiteinden te hebben - nou ja, er ook maar bij dan. Een vaasje met voorjaarsbeloften om mee naar binnen te nemen, nu het weer donker en nat is buiten.

8 opmerkingen:

 1. Wat is het toch altijd een wonder als moeder natuur weer wakker wordt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zouden we door de zachte winter een vroeg voorjaar krijgen? Ik hoop maar dat al die vroege vogeltjes niet alsnog strenge vorst over zich heen krijgen. Lekker weer, hè, in het zonnetje zitten, al is het maar even.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat het gister buiten zo lekker was is me helemaal ontgaan omdat ik binnen druk bezig was...
  Tja, dat krijg je wanneer je de hele week alles op de lange baan schuift;-)

  Leuk om te zien hoe de natuur zijn gang gaat en met de zachte temperaturen is alles net even wat vroeger.
  Mijn tuintje zou één tapijt van blauw ereprijs mogen zijn.

  Jij nam het voorjaar mee naar binnen om op deze druilerige dag ''gewoon'' door te gaan met genieten.

  Fijn weekeind!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door het zachte weer is er werkelijk van alles in de tuin te ontdekken, dat is wel bijzonder. Is het bij jullie ook zo dat planten die iedere winter het loodje leggen, dat nu niet doen en gewoon verder gaan? De margriet hangt toevallig anderhalve meter boven de grond en bloeit nog steeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat je alweer in de tuin kon zijn en wat bloeit er al veel bij jou. Hier komen de sneeuwklokjes net boven de grond, ze bloeien nog niet, de Helleborus O. zit dik in knop.
  De sneeuw is hier nu aan het wegsmelten en het vriest ook niet meer, het was afgelopen week heerlijk winters in mijn tuin. Grappig zulke verschillen. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, de natuur is de kluts een beetje kwijt, lijkt het wel. De hele winter bloeiden bij mij de goudsbloemen nog en de bolletjes zijn nog nooit zo vroeg boven gekomen. Maar genieten is het wel, als je weer lekker in de tuin bezig kunt zijn.

  Fijne zondag en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I can't believe you have something in the garden already!
  We will have 6 more weeks of Winter (our groundhog says).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeelijk om je tuinverslag te lezen. Ik herken zoveel planten. Ik hoop dat we dit jaar ons appartement kunnen verkopen en ik weer eens een tuin bij huis krijg. Mooie foto's ook.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!