donderdag 27 februari 2014

Haken en lente in de tuin


Bij een liefdadigheidsverkoop kochten we laatst twee kruiken voor de kleine. Tja, ze staan op de lijst, ook al wordt het in juni/juli geboren... Het leek me wel leuk daar zelf kruikenzakjes voor te maken. De eerste is bijna klaar, die moet alleen nog een koordje/lintje door de gaatjes geregen hebben. Ik maakte 'm met vasten, makkelijk, en het effect vond ik wel mooi. Maar een beetje saai om te haken, dus de tweede doe ik met een patroontje. Het garen had ik nog over van een vest dat ik ooit voor mezelf breide. Ik denk dat het garen aardig op zal gaan. Dat is ook de reden dat ik het koordje nog niet gemaakt heb, mocht het te krap zijn, dan maak ik die wit.


En ik haak een 'pixie', ook wel leuk om te doen. De kruik is nu weer zover dat ik zonder patroon kan doorhaken, desnoods liggend op de bank. En heb ik zin in iets waarbij ik ietsje meer moet opletten, dan kan ik aan deze verder.


In de tuin is het intussen helemaal lente. Echt genieten! Elke ochtend komt een vlucht meesjes de tuin afstruinen en vrolijk kwetteren - en elke dag is er weer meer te genieten in de tuin - heerlijk!


Maartse viooltjes hebben zichzelf uitgenodigd, en zo lang ze me niet in de weg staan, vind ik het best.


Deze kamperfoelie-struik bloeit dit jaar voor het eerst. Ik was al bang dat ie het nooit zou gaan doen.


Al die kleurtjes - wow!


De eerste tulpjes. En de sierkers (prunus ...) heeft al knoppen op steeltjes - wat gaat het nu hard!


9 opmerkingen:

 1. Mooi materiaal heb je voor de kruikenzak! En gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke werkjes heb je onderhanden, Corina. En de tuin: heerlijk toch dat alles weer zo uitloopt en bloeit. Ondanks de niet zo erg winterse winter kijk ik uit naar de lente en een zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk die kruikjes en je wol past er perfect bij! Ook je pixie ziet er al goed uit! En overal in de tuinen wordt het stilaan lente, heerlijk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je handwerk, heerlijk dat de lente er weer aankomt, er bloeit al veel bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Corina,nu valt het kwartje pas,ik ben even terug gaan lezen en je bent zelf zwanger!!! Wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd,ik ben harstikke blij voot jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lovely spring flowers. Made me think of the time when I was in England so many years ago. I also made a trip to Holland to see the lovely tulips. I wish I could make another trip there again, but age is catching up on me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natuurlijk staan er twee warmwaterkruiken op de lijst van babyuitzet.
  Heb nooit anders gezien dan dat ze gebruikt worden in welke maand van het jaar het kindje nou ook geboren wordt, bij warm en kouder weer, zeker wanneer het een thuisbevalling is.
  Pasgeborenen kunnen niet of nauwelijks hun lichaamstemperatuur regelen in de eerste dagen,vandaar ook het dragen van mutsje vlak na de geboorte(lichaamswarmte verdwijnt via het hoofdje)
  Toen kleindochter Britt thuis geboren werd was ik boven bij de bevalling en het was maar wat makkelijk dat verloskundige boven aan de trap naar opa en kleine Niels kon roepen dat ze de kruiken konden vullen,even later stonden ze keurig netjes op onderste treden van trap waar ik ze kon pakken( en tegen opa kon zeggen dat alles zeer snel ging)met gehaakte kruikenzakken, dezelfde die 30 jaar eerder ook al eens gebruikt werden.
  Kraamhulp wikkelde toch ook nog zachte flanellen omslagdoek om kruiken voordat ze die in bedje stopten.
  Maar doen jou kruiken straks misschien geen dienst staat het toch leuk met zo'n keurige zelf gehaakte kruikenzakken.
  Wat ziet het in jou tuin al fleurig uit,hier is het goed weer voor planten en onkruid het regent al bijna de hele dag bij zachte temperatuur.

  Lieve groet,
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke lentefoto's uit je tuin. Het begint nu toch echt te komen..
  De kruiken komen vast wel van pas. Onze oudste is in juli geboren en het was met toen toch koud.. Je kruikzak ziet er mooi uit, vast een leuk werkje om te doen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleur voor de kruikenzakken. Leuke pixiepop. het is volop lente in je tuin. Hier probeert het zonnetje er door te komen. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!