vrijdag 26 april 2013

Een Zee van Kant


Dat was het thema van de Kantmanifestatie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de LOKK. En dat was het ook, wow, ik had nog nooit zoveel kant bij elkaar gezien! Het feest werd gehouden in de Lebuinuskerk in Deventer, en prachtige locatie voor dit evenement.


Kant in alle soorten en maten, modern, antiek, klassiek, wit en vol van kleur. En wat me opviel - wat je ook maakt van kant, het is altijd mooi, én het laat zich zo geweldig combineren met andere materialen, zoals hout, metaal, andere stoffen.


Allerlei patronen, allerlei kantsoorten, eenvoudig en super ingewikkeld - en het een net zo mooi als het ander. Niet alleen was er kloskant, maar ook naaldkant, en een klein beetje frivolité.


Dit stuk is gemaakt door een Duitse dame, die volop experimenteert met naaldkant - eigenlijk schilderen met de naald zoals zij het doet - heel inspirerend!


Er was een modeshow, met heel bijzonder toepassingen van kant, hier als hoofdtooi, oorbel en tas, alles in het zee-thema. De meeste foto's daarvan zijn niet al te best gelukt, maar het was echt prachtig!


Diverse kantkringen presenteerden zich, jammer dat er niet altijd bij stond waar ze vandaan komen, zodat je een beetje idee hebt. Af en toe zoek ik of er hier in de buurt zoiets is, maar dat lijkt niet echt het geval.


Dit is van de kring uit Drenthe, heerlijk kleurrijk.


Eén kring (vraag me niet welke) had zich door Escher laten inspireren, zie je de vogels in de tussenruimte tussen de vissen?


Een hele wand vol met paneeltjes van afzonderlijke kantmaaksters, allerlei soorten kant waren vertegenwoordigd. De paneeltjes waren te koop, en de wand wordt na het festival uit elkaar gehaald en verkocht voor Kika.


Ik heb nog wel meer foto's gemaakt, maar dan wordt de post zo lang... Het was super leuk, het was gezellig, ook al ben ik nog niet zo'n bekende in kantland, ik heb toch wel diverse mensen gesproken, het was super inspirerend, en uiteraard kwam ik niet met lege handjes thuis...

6 opmerkingen:

 1. Dank voor je uitgebreide verhaal over de kanttentoonstelling. Ik kon er niet heen en zo kan ik er nog even van genieten. Mooie garens heb je gekocht. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er helemaal geweldig uit. Mooie aankopen heb je gedaan,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een leuke tentoonstelling, daar had ik graag rond willen kijken.
  Veel plezier met je aankopen en fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lekker van handwerk genieten Corina, daar wordt een mens weer blij van en opgeladen, vol energie en zin om projecten te starten! Je mond valt open als je dit prachtwerk allemaal ziet!
  Bedankt om het met ons te delen!
  Groetjes rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel dat we mee mochten genieten van je geslaagde bezoek aan deze jubileum viering van LOKK.
  Mooie aankopen heb je gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat jullie kant maaksters dat toch zo mooi kunnen maken, prachtig om mee te genieten..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!