zondag 2 september 2012

Doosjes uit de oude doos


Laatst kwam ik op diverse blogs dingetjes tegen die men vroeger eens gemaakt had, en dat inspireerde mij om ook eens wat oude maaksels op de foto te zetten. Ik weet niet eens meer waar ik dit doosje heb gemaakt, of dat nu op de jeugdclub was of op de basisschool... Ik weet nog wel dat ik toen een oud rose kamer had (erg modern in de jaren 80). Van deze kaarten hadden we er heel wat. Verkochten we die ooit niet voor een goed doel?


Voor de buitenkant had ik deze kaarten die bij mijn kamer pasten uitgezocht. Keurig langs de liniaal om de halve centimeter een stipje zetten, prikken met een prikpen en dan festonsteekjes maken. Zouden dit mijn eerste festonsteekjes zijn geweest?

Maar ja, ik was natuurlijk (zoals bijna alle 10-12-jarigen) een paardenmeisje, dus de binnenkant zag er heel anders uit:


Het doosje is trouwens nog steeds in gebruik om mijn haarklemmen op te bergen. Net als dit nog oudere doosje, wat in zeker weten op de jeugdclub gemaakt is, en ook bij de kamer moest passen (al was dit rozer dan mijn kamer, zo'n lief meisje was ik helemaal niet).


Hier zit trouwens geen steek naaiwerk aan, alles is eenvoudig gelijmd. De binnenkant heeft een voeringstofje, de buitenkant is een soort fleecestof, intussen wat smoezelig, maar ja, ik was een jaar of 8 - 9 toen ik dit maakte, dus dat is een hele tijd geleden!

2 opmerkingen:

  1. Ja leuk he die dingen die we vroeger hebben gemaakt en nu nog steest hebben. Jou doosjes zijn super leuk

    groetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lieve doosjes! Heerlijk om nog steeds je schatten in te bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!