dinsdag 11 september 2012

Borduren in Ronneby (Zweden)


Ronneby was het eerste stadje dat we bezochten en daar kwamen we gelijk al een borduurwinkeltje tegen met deze prachtige etalage. En hier de andere ruit:


Ik ben er toen nog niet binnen geweest. Ronneby zelf is een leuk stadje, met een mooi oud kerkje.


Later zijn we er nog terug geweest, en ben ik het winkeltje in gegaan. Ik was niet brutaal genoeg om te vragen of ik foto's mocht maken, maar ik kan je verzekeren dat het zeer de moeite waard was! Wat een collectie aan borduurpatronen en -pakketten! Natuurlijk zie je ook wel dingen die je hier ook kunt kopen, van Lanarte bijvoorbeeld. Permin of Kopenhagen was natuurlijk ook goed vertegenwoordigd. In een hoekje lagen ook nog wat kantklosprobeersels in ecru en rood - heel leuk. De dame in de winkel sprak nauwelijks engels en manlief stond buiten te wachten, dus ik heb het bezoek maar een beetje binnen de perken gehouden... maar niet met lege handjes weggegaan...


Het is een pakket voor een tafelloper en het borduurwerk deed me erg denken aan het typische borduurwerk van de streek Blekinge waar we waren en wat we in verschillende musea zagen (maar daarover later meer).

4 opmerkingen:

 1. Ronneby ziet er mooi uit. Altijd leuk om even binnen te kijken in een handwerkwinkel. Ik durf het dus ook niet altijd te vragen of ik foto's mag maken, maar daar heb ik dan later weer spijt van. We moeten toch iets brutaler worden. Je hebt een leuk borduurwerk uitgezocht. Mooi die donkere ondergrond.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sprookjesdorpje, en wat een mooi pakket heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sfeervol plaatsje, Corina,

  tja.... wat dat fotograferen betreft....
  misschien moet je eens in de leer gaan bij je schoonpapa, die durft het wel en krijgt het zelfs voor elkaar om in musea's waar fotograferen verboden is en een mannelijke suppost klein van stuk mij boos op de schouder tikt met 'n gebaar van weg die camera.....op een werkelijk onvriendelijke manier die ik op Sri Lanka niet gewend was...,krijgt hij het voor elkaar om op zijn gemakkie van alles en nog wat foto's te maken.....hmm..denk ik dan als vrouw...komt het door zijn imponerende lengte...is het een kwestie van mannen onder mekaar??

  Weet wel dat ik niet tegen deze manier van verschil maken kan en ben toen ook met opgeheven hoofd uit het museum gestapt(ik wilde al niks meer zien of interesse tonen in de spullen daar)heb lekker buiten in tuin toch mijn camera gebruikt en kwam er leuke fotogenieke plaatjes tegen.

  Ben ook niet zo heel erg vrij met de camera en zeker niet in het buitenland,
  maar mijn ervaring is inmiddels wel dat wanneer je het even vraagt of je foto's mag maken in winkel,tuinderij,hotel of elders...en je maakt ook nog bekend dat je 'n blog hebt waar je het graag wilt posten met link.....nou dan lopen de meeste wel warm....waar krijg je op zo'n goedkope manier nog reclame op de dag van vandaag.

  Zal mij benieuwen hoe je borduurwerk eruit ziet wanneer het af is, wel erg mooi verwacht ik.

  Lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal je daar genoten hebben wat een schitterende pakketten lagen daar en zo te zien heb je wat moois meegenomen naar huis.
  Zit te genieten
  Fijn weekeinden joke Zweden

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!