woensdag 21 december 2022

vervolg winterfoto's

 

Vrijdagavond, foto's maken in het donker gaat best, als alles zo mooi wit is, en het eigenlijk helemaal niet zo donker lijkt.




Zaterdagochtend kregen we bezoek...

Tja, ooit moesten we toch iemand betrappen die al die sporen loopt in de tuin...





Tja, ook met -17 moet de hond uitgelaten. Jullie vroegen laatst naar energie... Yep, ook hier in zuid Zweden worden de prijzen gestuurd door hetzelfde als bij jullie. Vreemd genoeg liggen er meer leidingen vanuit Europa hierheen dan vanuit noord Zweden. Daar wordt meer opgewekt dan gebruikt, dus daar is het nog steeds goedkoop. In onze regio is relatief veel industrie, dus veel gebruik van stroom wat het duur maakt... Gelukkig hebben wij voor het verwarmen van het huis weinig stroom nodig. We stoken op hout, en gelukkig hadden we dat al aangeschaft voor de energie krisis, dus voor ons vallen de gevolgen nog wel mee. Straks moeten we weer hout inkopen voor de volgende winter, dat kon wel eens duurder geworden zijn. 


En daarna dochter naar een verjaardagsfeestje van een klasgenootje brengen. En daar maakten we gelijk een langer ritje van, maar dat komt in een volgend blogje...


Een andere vraag was wat we aan de voeten hebben in de sneeuw, sneeuwlaarzen dus. Het voelt als lang geleden dat ik op normale schoenen heb gelopen... Is het erg glad dan hebben we nog deze:

Die gaan onder je schoen en heeft spijkertjes, vergelijkbaar met die in spijkerbanden (die hebben we uiteraard ook onder allebei de auto's). Laatst gekocht voor manlief die foeterde op z'n gladde schoenen. Maandag getest op ijzel en zelfs dat ging super goed. Nu nog voor mezelf en dochter kopen... 

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige winterfoto s. Wel koud met -17. Dan is het vast heerlijk bij de houtkachel in huis.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!