maandag 29 november 2021

De winter begint...

 

Langzaam maar zeker wordt het winter. Een fotoblogje was weer even geleden, dus nu gaan we weer even terug in de tijd naar 12 november met deze foto's. De ochtenden worden kouder, soms met mist zoals november betaamt.

Zo mooi om dit een paar stappen van de voordeur vandaan te hebben. Echt genieten.


Natuurlijk wordt ook het Sinterklaasfeest niet vergeten, het lukt om naar het Sinterklaasjournaal te kijken, al kan dat meestal pas een poosje later dan het in Nederland op tv is.En natuurlijk worden er schoentjes gezet, soms een heleboel (fijn als je dan een cadeautje hebt gekocht dat je kunt opdelen ha ha). Vroeger deden we elk weekend tot aan pakjesavond, nu doen we meestal alleen met de intocht. Omdat opa en oma er nu waren, mocht het een keertje vaker.
Ik had nog wat bloembollen gevonden dus die maar snel geplant, voor het te koud wordt, en de aarde bedekt met mossige takken uit de tuin. Zodat de dieren het met rust laten. De herfstkrokussen waren nog mooi in elk geval.


Vreemde verrassing bij de composthoop.


Zondag 21 november een rondje rijden met opa en oma en dan ook even uitstappen in Unnaryd bij het meer.Na een hele rij donkere dagen, was het wel erg genieten van het zonnetje!

Na zo'n zonnige dag volgt dan wel een koude ochtend, met de maan nog zichtbaar bij de boomtop.


De staartmeesjes kwamen nog even langs. 


Heerlijk even zon!

Gek dat de ochtenden zo mooi (en koud) waren, maar later op de dag toch gewoon grijs en regenachtig novemberweer. Hier wel leuk met de druppels bevroren aan de takken, als kleine lichtjes.


Vrijdagavond begon het te sneeuwen, met kleine poedersuiker vlokjes. Klein beetje wit maar de volgende ochtend.


En het is de eerste advent, wat in Nederland bijna verdwijnt onder het sinterklaas gebeuren, maar hier in Zweden wel echt groot gevierd wordt als start voor de kerstperiode. Kerstgordijnen moeten hangen, sterren en 'trappetjes' in de ramen, en wat men verder nog wil versieren. Kerstkalenders, kandelaars met 4 kaarsen waarbij de eerste de hele zondag brandt... en eventueel komt er ook maar zo een nisse een van tomtes kleine helpers in huis wonen... Nou had hij dit keer een erg grote pyjama mee, veel te groot voor hem, maar gelukkig paste hij dochter precies ;-) Zaterdag sneeuwde het en ook zondag wel een beetje. Temperaturen net boven 0. Niet zo erg om te werken met zo'n uitzicht, wel?


Zo, weer helemaal bij met de foto's, behalve een rondritje/uitstapje die ik nog heb overgeslagen. Die komt binnenkort dan wel.


2 opmerkingen:

 1. Wat is de winter toch mooi! Elk seizoen heeft z'n charmes.
  En al sneeuw bij jullie.. Prachtig strakblauw water, wat wonen jullie daar toch geweldig.
  Je laat weer prachtige foto's zien en ik weet niet wat het is, maar ik zie bijna overal een kerstkaart in!
  Geniet van deze tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's, Corina! En wat fijn: bezoek uit Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!