woensdag 3 november 2021

Advent Uitdaging week 5

 


Ik heb weer drie werkjes klaar. Heel eerlijk? Ik vind dit zo super leuk dat ik ze vorige week al klaar had. Nu heb ik bezoek uit Nederland, dus ook wel heel fijn om dit berichtje vast klaar te kunnen zetten. ;-) Hoe gaat het met jullie adventsproject?

Vandaag beginnen we weer met een loppis pakketje, een hartje geborduurd in de stijl van Anundsjösöm. 


Zo zag het eruit toen ik het uitpakte. Het pakketje is ooit uitgegeven door Ångermanlands Hemslöjdsförening, en de techniek is begonnen met Brita Kajsa Nilsson född Karlsdotter uit het gehucht Storsele bij Anundsjö, die veel borduurde tot op hoge leeftijd, ze was 99 toen ze in 1915 overleed. Typisch voor deze stijl is dat je borduurt met dubbele draad en dan een soort van platsteek maakt, maar dan een klein stukje omlaag tussen beide draden naar boven komt en weer naar beneden steekt naast een van de draden. Er zat geen plaatje bij van hoe het moest worden, dus ik heb het maar naar eigen inzicht ingevuld, en daarbij alleen gebruik gemaakt van de steken van het papiertje dat erbij zat, behalve de platsteek en de anundsjösteek stonden daar ook draad opnaaien, doorgeregen rijgsteek en splijtsteek op (en nog een paar die ik niet gebruikt heb). Hopelijk heb ik de namen van de steken goed in het Nederlands...


Dit sterretje vond ik tussen m'n borduurstof, jaren geleden eens geborduurd maar niks mee gedaan. Tja, soms handwerk je ook gewoon voor het plezier van het handwerk, niet echt om iets te maken... Ik vond wel dat hij nu mee mag doen, maar hij zat wel een beetje kort op de kant. Dat heb ik opgelost door er lapjes omheen te naaien. 


En dan nog een kleintje uit een map die ik van een kennis kreeg.


Eigenlijk bedoeld voor in zo'n flexi-lijstje (als dat tenminste een Nederlands woord is), ik had dochter een van de vier patroontjes laten kiezen en ze koos de tomte met het peperkoek hartje waar God Jul (=goede kerst) op staat. Geborduurd met restjes garen op een restje borduurstof wat overbleef van het beertje.


 Hier even van dichtbij, zo meteen in het overzicht zie je hoe mini hij eigenlijk is:Dan ga ik nu eens kijken of de andere deelnemers ook weer een bijdrage hebben vandaag:
De blogs van:

En dan nog een Facebooklink:

Doe je ook mee, maar sta je er nog niet bij, laat het me weten, dan voeg ik je zo snel mogelijk toe!


5 opmerkingen:

  1. Mooi om al je advents borduurwerk te zien. Ik ben zelf niet zó ver, heb er 6. Maar dat vind ik niet erg, ik vind het leuk om te doen. Vanavond na 22.00 uur komt mijn blogje hierover online.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het hartje staat terecht bovenaan het blogbericht: prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke verschillende werkjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!