woensdag 17 november 2021

Advent Uitdaging week 7

 

Als eerste voor week 7 werd het een deur, van bruine borduurstof met streepjes erop geborduurd. Het stofje eromheen had al die randen erin, die ik gebruikt heb als kozijn. De krans is een eerder gemaakt frivolité oefenwerkje (ja ik denk echt dat deze nog stamt uit de tijd dat ik er net mee begon... láng geleden dus al weer...)


Hier nog in onderdelen. Het was nogal nat weer afgelopen week, dus veel gehandwerkt. Heerlijk!


Deze ster maakte ik al jaren geleden, toen ik wilde oefenen op cluny-blaadjes in kantkloswerk. Nu op een stofje genaaid en kraaltjes toegevoegd.


Nummer 3 begon ik het eerst aan, maar was het laatst klaar. In dit blad staan super veel leuke kerst patroontjes en dochter mocht er een uitkiezen. Het werd deze. Leek me leuk op die wat donkerder stof, maar die is nogal fijntjes, dus dat was erg priegelen bij lamplicht... 


Nu het eind in zicht komt, denk ik ook vast na over hoe alles aan elkaar moet, en hoe het moet gaan werken met cadeautjes eraan en zo. Ik heb al wel ringetjes gekocht om van alles aan te hangen.


Om alles te kunnen nummeren, knipte ik rondjes. Nu is een adventskalender meestal met 24, maar 1e Advent valt soms ook al eerder, dus ik heb nummertjes voor elke mogelijke adventsdag gemaakt, zodat het wel gelijk loopt met de kalender en het voor dochter makkelijker is overzicht te houden.


Ik dacht met kerstboomhaakjes of iets dergelijks aan elk ringetje een cadeautje met een nummertje te hangen. De 27 hebben we dit jaar niet nodig. Het zou wel fijn zijn als het geheel er ook nog een beetje leuk uitziet. Dus ik heb ook een paar sokken en zakjes gemaakt waar een kleinigheidje in past (hoef ik ook niet per sé alles in te pakken.  


Vervolgens zag ik al die losse dingetjes weer kwijtraken, dus heb ik ook maar zakjes genaaid die in het wandkleed verwerkt gaan worden. Daar kan ze dan de haakjes met nummertjes en de herbruikbare verpakkingen in doen. Hiervoor gebruikte ik paneelstofjes. Een overzichtje (waar borduurwerkje nummer 3 nog niet bij zit):


Nog maar 3 te gaan... en dan alles tot een geheel verwerken. Zou het lukken op tijd?

Dan ga ik nu eens kijken of de andere deelnemers ook weer een bijdrage hebben vandaag:
De blogs van:

En dan nog een Facebooklink:


4 opmerkingen:

  1. Wat wordt dat een mooie advents kalender! Ik denk dat jij het wél afkrijgt, ik zit nog niet eens op de helft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt echt heel veel werk verzet deze week en de plannen voor de adventskalender zijn al heel concreet. Dat komt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat wordt vast heel leuk, je hebt er goed over nagedacht!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!