woensdag 10 november 2021

Advent Uitdaging week 6

 

Vandaag 3 rood-witte werkjes om te laten zien.

Tomtedans heet het eerste patroontje voor deze week. Geborduurd met het rood dat ik overhield van het hartje van vorige week. 

Het komt uit dit boek, en is eigenlijk bedoeld voor een kleedje, maar ik vond het wel gezellig met drie voor in het adventskleed (wij zijn tenslotte ook met ons drieën).Deze gehaakte sneeuwvlok is een patroontje van Drops en vind je HIER. In het (gerecyclede) katoen zit ook een glimmertje, wat je bijna niet ziet op de foto, op de foto van voor het vastzetten, zie je het wel.


En dan nog een Hardanger werkje uit een pakketje van Permin. Gezellig samen met m'n moeder geborduurd, die ook aan een Hardanger project bezig was. En soms zat dochter er ook bij met een borduurtje... ja ja, het begint...


En voor wie het leuk vind, alle 18 werkjes bij elkaar. Nog maar 6 te gaan...


Hier trouwens incluis ophangstang en een zakje ringetjes om straks kleine pakjes aan te hangen. Nog steeds op schema, hopelijk blijft dat zo...

Nu eens kijken wat jullie hebben gemaakt:

De foto van Dyonne van vorige week kwam niet mee in de blogpost, ff te druk met familiebezoek, dus alsnog deze mooie engeltjes:Het patroontje hiervan vind je HIER.

En nu kwamen deze kerstballen:En dan hier de link naar de blogs van:

En dan nog een Facebooklink:
Willeke (mijn zus) maakt ook een heel mooi wandkleed in verschillende technieken...

3 opmerkingen:

 1. Ik ben jaloers! Zoveel mooie dingen heb jij gemaakt.

  Over de patronen van mijn Sinterklaaas merklap, Sint komt uit een DMC boekje en Piet uit de Ariadne van vroeger. Ik had toen ik 15 of zo was, geknipt in de oude Ariadne's van mijn moeder. Patroontjes opgeplakt en bewaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die rood-witte motiefjes doen het goed in het geheel, daardoor wordt het echt "kerstig". Ik vind in het bijzonder de kerstboompjes van de Tomtedans mooi en tegelijkertijd eenvoudig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt weer leuke verschillende items toegevoegd, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!