woensdag 3 februari 2021

Winter


Nog altijd winter hier in Småland. De eerste twee winters na onze emigratie naar Zweden waren vrij zacht, zeker vorig jaar, maar nu hebben we dan toch een fatsoenlijke winter.


Soms ook wel serieus koud. Vanaf zaterdag zien we 's ochtends de thermometer op dit soort waarden staan. Overdag afhankelijk van de zon net onder het vriespunt of niet warmer dan - 5.

Zelfs de snelstromende beek achter de tuin vriest gedeeltelijk dicht. 


Soms zien we wat wild, een haas in dit geval, valt goed op in de sneeuw. Onderweg is het lastiger, zeg maar gewoon onmogelijk om wild op de foto te krijgen. Zondag nog een vos en twee elanden gezien.We houden het vogelrestaurant goed gevuld, en zelf hebben we ook wel eens zin in wat lekkers. Hier de eerste poging om saucijzenbroodjes te maken. 
Fotogeniek weer, verwondering over het voortdurend veranderende licht. En ja, gisteren nog 2 cm erbij. 
Ineens herinnerde ik me dat we nog een paar stepsleeën op de schuurzolder hadden. Die waren hier achter gelaten. Aangezien het voorlopig nog wel blijft winteren, en we af en toe iemand zien op zo'n ding, hebben we ze maar eens tevoorschijn gehaald. Verrassend leuk! 


Toevallig hebben we er precies 3, maar die kleine is al wat klein voor dochter, ze kan het ook met de grote. Op de harde sneeuwlaag op straat gaat het goed. Soms gaan we met 1, dan kunnen we om de beurt meerijden, soms met ieder een eigen stepslee.

De komende twee weken is er nog geen dooi in zicht op de weerapps. Ik heb trouwens ook nog foto's van een rondje rijden afgelopen zondag, dat wordt teveel voor deze blogpost, maar als jullie het leuk vinden, kan ik er nog wel een extra blogje van maken. 

6 opmerkingen:

 1. Oh, prachtig! Zo horen winters te zijn toch?
  Wat gaaf, die stepsleeën.
  Schitterende plaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's.
  Die stepslee is alleen maar om niet te vallen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook om een stuk sneller vooruit te komen, je zet een voet op een van de ijzers, en stept met het andere been. Zo kom je aardig snel vooruit.

   Verwijderen
 3. Ik had nog nooit gehoord van een step slee. Maar het ziet er leuk uit.
  Bedankt voor de mooie foto's uit Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!