donderdag 18 februari 2021

Oud tijdschrift

Bij een verbouwing vind je ook wel eens iets grappigs, bij het afbreken van het plafond in de hal vonden ze een oud tijdschrift. Nadere studie leverde op dat het gaat om een Allers Tidning uit september 1924. Het huis is van 1923, dus dit geeft een leuk inkijkje in hoe het toen was, toen dit huis nog net nieuw was. Wat ik niet wist, is dat er toen ook al stripverhalen waren. 

Haakpatroontjes stonden er ook in, ook nu staat er meestal wel iets te handwerken in. Ook leuke pagina's voor kinderen:


En een Hollands stripje, grappig genoeg:

En een patroon voor poppenkleertjes. 

Waarom zat hij daar, tochtte het ooit boven de deur? Is het een oud gebruik? Jammer dat de hoek eraf is, maar we bewaren 'm toch maar. Leuk zo'n inkijkje in de historie van het huis. 

 

7 opmerkingen:

 1. Het heeft iets weg van een schatkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina, kan me helemaal voorstellen dat je blij verrast bent na het vinden van deze vondst uit een lang verleden, ook al is het wat gehavend en er zal vast ook een muf luchtje aanhangen.
  Ik zie dat die oude bladen uit die periode nog aangeboden worden op tweedehands websites, de prijs was rond 1920 30 öre.
  De rotstekeningen uit de prehistorie, de muurschilderingen gevonden in Egyptische tempels,de monniken in de middeleeuwen versierden hun geschriften met illustraties en miniaturen etc. zijn voorbeelden waaruit stripverhalen hun oorsprong vonden

  Succes met de verbouwing en groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geinig! Superleuk om (heel voorzichtig) door te kijken. Begrijp ik het goed dat dit tijdschrift nu nog bestaat? Wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te zien dit............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een bijzonder leuke vonds! Ja, ik denk dat veel mensen met een oud huis hopen op een bijzondere ontdekking. Zo heeft mijn man een keer een heel oud portemonneetje gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is wel heel bijzonder vroeger deden ze overal kranten tussen voor het tochten dus dat zou best kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke vondst! Zeker bewaren, ook al is hij niet helemaal heel meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!