donderdag 31 december 2020

2020

 


2020 bijna voorbij. Wat een jaar was het! Plannen moeten uitstellen en afstellen, verwachtingen omlaag schroeven... Het eerste jaar dat we geen voet in Nederland hebben gezet, onze familie slechts minimaal hebben gezien, Gelukkig tussen de verschillende golven door nog wel onze ouders kunnen begroeten hier in Zweden. 40 geworden, zonder dit noemenswaardig te kunnen vieren, dochter van de förskola (zeg maar peuterspeelzaal) naar de förskoleklass (voorbereidend jaar op de basisschool, 0-klas zeg maar), elk 3e weekend (incluis veel Nederlandse/Zweedse feestdagen) gewerkt en daarbij ook afscheid moeten nemen van een cliënt. Nederlandse producten raakten op, voor sommige dingen vervangers gevonden, andere dingen doen we maar zonder. Opbouwen van een nieuw sociaal netwerk liep ernstig vertraging op. 

Maar ook dankbaar voor de ontmoetingen die er wel waren, dankbaar voor de techniek die het mogelijk maakt om toch een beetje te blijven meeleven met mensen die me lief zijn, voor ons gezin, voor het kunnen handwerken en zelfs voor het eerst mogen meedraaien in het lokale winkeltje.


Voor het wonen zo dicht bij de natuur. De elanden, herten, dassen, slangen, hazelwormen, vossen, vele vogels, verse groente uit eigen tuin, vers fruit uit eigen tuin en uit het bos. Gewoon de simpele dingen, die zo waardevol zijn. 

Meestal doe ik ook een terugblik met wat ik heb gemaakt, ik had er eerst geen zin in, maar ik doe het toch maar voor wie het leuk vindt:


Een beetje geborduurd


Gehaakt voor het huis:En andere nuttige dingen gemaakt:Voor het eerst gesnapt wat er zo leuk is aan sokken breien...Warme winterdingen gemaakt, als test, of gewoon omdat het leuk is.Oude projecten afgemaakt en nieuwe begonnen.Veel figuren gehaakt (kun zien dat er afgelopen jaar weinig vrijwilligerswerk te doen was, of andere sociale evenementen, heb veel handwerktijd gehad geloof ik).Heel wat patroontjes getest ook.
Ook wat eigen patroontjes gemaakt en beschreven voor Breiclub of m'n eigen blog.
Sommige moeten nog patroontjes wordenDit jaar ook weer wat met frivolité gedaan


In maart begonnen we aan de Corona Knuffel Lapjes Deken van Naantje Knit, maar die kan ik nog niet laten zien in dit rijtje, hij is nog niet klaar. Planning is dat dat ergens in januari af komt. Wel nog wat kleine dingetjes gebreid ook:Nou, rest mij alleen nog jullie een heel goede jaarwisseling te wensen, stay safe, en alle goeds voor 2021.

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en mooi verslag van het rare jaar 2020. Heel veel geluk en gezondheid.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het afgelopen jaar was er een om snel achter ons te laten, maar ook een om nooit meer te vergeten.
  Het was wel een creatief jaar aan al die leuke handwerkjes te zien.

  Laten we er in blijven geloven dat 2021 een jaar mag worden dat alle corona maatregelen niet meer nodig zijn en we verder kunnen zonder zorgen in goede gezondheid met de mensen die ons lief zijn.

  Fijne jaarwisseling,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je veel gemaakt!
  Goede jaarwisseling gewenst en alle goeds, gezondheid en geluk voor 2021!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee, wat was je productief!
  Een mooi 2021 toegewenst, laat het een jaar worden waarin weer veel positieve herinneringen worden gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allereerst al het goeds voor 2021.
  En wat heb je veel gemaakt het afgelopen jaar! Die vossenwanten zijn, denk ik, mijn favoriet.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!