zondag 16 februari 2020

Fotoblogje februari


Tja, moet ik dat nou wel of niet doen, van die fotoblogjes en emigratie-updates... die blogjes worden wel veel gelezen, maar er komen weinig reacties... nou, misschien 1x per maand dan zo'n beetje.


Intussen komt iets vaker de zon door, en lengen de dagen in razend tempo. vorige week was ik blij dat het tijdens het koken nog licht genoeg was om een paar sprietjes bieslook uit de tuin te halen zonder een lamp mee te nemen, nu verbaasden we ons hoe licht het nog was tijdens het avondeten.


Een paar wandelfoto's, want dat zonnetje trekt wel naar buiten. Het was bijna komisch druk in de straat met wandelaars en aanverwante.
Maar soms ook ineens nog sneeuw, vorige week maandag toen ik naar huis ging sneeuwde het ineens heel hard.Er lag toch zeker 5 cm, gevolgd door een koud nachtje, dus de volgende dag bleef het nog lang liggen.En in de avond weer een nieuw laagje erbij, maar de dag erna was al weer zoveel warmer dat het snel weer verdween.


We hebben ook al een keer de 10 graden aangetikt, en dat is gelijk te merken in de tuin. De bollen komen goed in actie.


Op een nieuw aangeplant stukje lekker veel bollen neergezet met verschillende bloeitijden, en een eenzame helleborus. Deze witte (niger) deed het in mijn tuin in Nederland op de klei nooit zo heel best, dus daar ging ik over op orientalis, die het meer naar hun zin hebben in de klei. Maar hier is het zanderiger en wilde ik het toch weer eens proberen (ook gewoon nog geen orientalis gevonden hier of schreeuwend duur) en vooralsnog lijkt hij het wel naar z'n zin te hebben.


Vlak vooraan zie je wat winteraconietjes aan komen. Nou is het wel een beetje de vraag of het allemaal goed gaat met de bollen, want volgens de voetstapjes zijn de hertjes al een paar keer in de tuin geweest, tussen de bollen. Volgens de buren zullen ze alles wat geel is wel laten staan.


Beetje kwakkelwinter dus ook hier, met veel bewolking (donkerheid) en regen, maar toch steeds vaker een zonnetje, en dat trekt die luie katten toch ook wel naar buiten. En ons ook ;-) En de elanden kennelijk, van de week stond er ineens een enorme eland dame een metertje of 6 voor het raam 's avonds tegen half 11, (helaas niet lang genoeg voor een foto), maar gaaf was het!


7 opmerkingen:

 1. Lekker blijven plaatsen, als het jou tenminste plezier geeft!
  Ik vind het erg leuk om te zien en te lezen.
  Helaas heb ik niet meer de tijd om alle blogs die ik volg altijd te lezen, laat staan reageren, maar dat zegt niets over al dan niet waarderen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik waan met altijd even in Zweden bij je foto's. Volgens mij hebben jullie meer zon gehad dan wij. Hier in het westen van Nederland is het voornamelijk grijs geweest de laatste weken.
  Fijne zondag nog.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige natuur en vooral als het voorjaar langzaamaan zijn intrede doet. Ik hoop dat je deze boogjes blijft plaatsen. Een fijne zondag gewenst 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het landschap doet me zo denken aan onze vakanties in die buurt, ik geniet ervan. Dat er weinig reactie komt, ligt denk ik aan de link via FB, je klikt hem aan, leest en geeft een reactie op FB of een duimpje. Maar je hebt gelijk, de reactie hoort hier! Je maakt zoveel leuke dingen mee, onverwachte sneeuw, de andere lichttijden dan hier, elanden in de buurt en nu zelfs dicht bij het huis. Groenten en nu ook opkomende bollen die je met de herten mag delen... Wat een ervaring! Blijven plaatsen zolang je zin hebt, er wordt van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het erg leuk om je belevenissen in Zweden te lezen. En natuurlijk al je werkstukken, mét Zweedse technieken en uitleg... Gewoon doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet altijd van je prachtige foto's en lees ook graag je verhalen uit Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het wel leuk hoor, de blogjes over hoe je het daar maakt en de mooie natuur.
  Ook wat mij betreft, gewoon doorgaan :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!