donderdag 31 augustus 2017

Breien


Ineens ben ik weer aan het breien, ik was eigenlijk vergeten dat ik dat altijd fijner vond dan haken, maar nu weet ik het weer! Ik had een paar maanden terug een workshop gedaan bij Naantje Knit, hoe je je eigen 'tam' (baret) kunt ontwerpen, maar ik miste de rust om thuis verder te werken aan het ontwerp. 

Op vakantie in Zweden kwam ik het boek Sticka Binge tegen, een breitechniek met kleurtjes, die z'n oorsprong vindt in het gebied waar we verbleven. Wat leuk is aan het boek is dat er zowel iets verteld wordt over de oorsprong, als patronen in staan, vertaald naar bruikbare items in deze tijd. En ineens wist ik dat ik patroontjes uit dit boek wilde gebruiken voor m'n tam. 

Het garen had ik nog liggen, restjes van mijn vest dat ik breide naar een Deens patroon (in het Zweeds), ik was eigenlijk bang te kort te komen van sommige kleuren, maar zoveel heb je nou ook weer niet nodig, dus dat valt mee. Misschien brei ik de polswarmers uit het boek er nog wel bij, of wanten. (Als dat lukt vanuit het Zweedse patroon ;-) )


Ik ben intussen als wat verder, en ik brei er met veel plezier aan, dus misschien kan ik wel snel een 'affe' muts laten zien.

3 opmerkingen:

  1. Ha, dat is leuk! Ik ben ook meer van het breien, maar was de laatste tijd ook veel meer aan het haken. Maar oude liefde roest niet hè... en je verleert het nooit! Prachtig patroon ben je aan bezig zeg..., heel sfeervol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik hou meest van breien, daarna borduren, dan haken. Je koos een mooi project met hele mooie kleuren, hopelijk heb je nog genoeg over voor bijpassende polswarmers, zou leuk zijn.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!