dinsdag 6 juni 2017

Dinsdag Poppendag


Weer of geen weer, ik moest eraan geloven en de warme zolder op kruipen voor de resterende doos 'barbie'-spullen. Het paard kwam daarbij tevoorschijn, hier bij de stal die de vorige ronde al mee naar beneden kwam.


Die oude spulletjes geven ook wel een mooi tijdsbeeld hè? Dat ding wat als computer was bedoeld - die moest ik eerst uitleggen aan dl (bijna 3), ze kent alleen laptops hi hi.


Deze outfit kwam ook tevoorschijn, geen idee van wie ik dat heb gekregen, of wie het heeft gemaakt, mijn moeder niet in elk geval en ikzelf uiteraard ook niet.


De jurk rechts op de foto maakte mijn moeder wel (gebreid), en de rok links is het eerste werkje dat ik op de naaimachine maakte, onder begeleiding van mijn moeder.


Maar ook van mijn vader vond ik nog wat. Van het poppenhuis dat hij maakte is helaas niets bewaard, zelfs geen foto heb ik kunnen vinden. Maar dit bankje maakte hij ook voor in het huis, en dat is er dus nog. (Hij werkte toen bij een meubelfabriekje.) Zie je, keurig op streep bekleed, de strepen lopen door en zitten links en rechts precies gelijk.


Zin in meer poppennieuws (in plaats van al dit ouds ;-) ) kijk bij:


5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig bankje en nog wel door je vader gemaakt, dat is een juweel! Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van al dat ouds zit ik heel erg te genieten hoor. Als je me nu achter de computer zag (hele brede glimlach). En wat mooi dat bankje, wauw. Liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke blog! Geweldig, die computer! In mijn tijd was zelfs dat er niet :-) En dat bankje is werkelijk prachtig!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend leuk, dat oude spul... En wat een prachtig bankje! Je mag deze spulletjes wel koesteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een nostalgie. Ik heb vroeger heel veel met barbies gespeeld. Echt leuk om allemaal weer te zien. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!