zondag 19 maart 2017

Druk in de tuin


Nog even laten zien, intussen zijn ze helaas uitgebloeid, maar wat waren ze mooi!


We hebben al heel wat hommeltjes, bijtjes en vlinders gezien. Hier is het gelukt een bijtje erop te krijgen.


Ook de potten en bakken op het terras bij de achterdeur laten de lente zien.


Ik kan hier zo van genieten, en kennelijk werkt mijn enthousiasme aanstekelijk, want dl (2,5 jaar) kan ook zomaar roepen: mama kom 's kijken, hier komt een bloemetje!


En ook de katten genieten mee.De helleborus orientalis zijn nu op z'n mooist, en kennelijk hebben ze het goed hier, want ze zaaien steeds verder uit.Er valt zoveel te genieten in de tuin dat we bijna zouden vergeten dat er ook nog altijd het nodige achterstallige werk dient te gebeuren. Het wilgentenen hekje is aan z'n eind. Helaas een deel van de kastanjehouten palen ook, dat had ik niet verwacht. Af en toe had ik wat bijgevlochten, maar het werd er allemaal niet mooier van.


We hebben besloten de wilgentenen weg te halen en te vervangen door een beukenhaagje. En dan ruimen we ook gelijk maar op waar we langskomen. Dus dit bovenstaande rommelhoekje ziet er nu (van de andere kant af gefotografeerd) zo uit:


Netjes weer hé, (al vind ik het nog wat kaal). een stukje is wel weer ingeplant gelijk (met planten die buiten de heg terecht zouden komen, of zich een plekje in de moestuin toebedeeld hadden). Maar het was gisteren zo nat en somber dat de foto's niet echt mooi geworden zijn. Wordt vervolgd... (we hebben een slordige 40 meter heg te doen, dus dat kreeg ik gisteren niet klaar ;-) )

5 opmerkingen:

 1. I love the flowers and we had a little spring 2weeks ago and all the flowers were appearing then Mr winter came by again and that has not been fun. We think it has ended today but I wait to plant another week or so 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hé dat alles weer in bloei komt en groen wordt, je dochter heeft de smaak ook al te pakken! En je tuintje wordt stukje per stukje weer netjes zo, zo doe ik het ook hier.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk ja, al die voorjaarsbloemetjes, ik houd er ook van! En ja, dat is een hele klus! Iedere keer wat, dan wordt het steeds mooier :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je straalt de liefde voor alles wat bloeit en groeit kennelijk uit... Prachtig toch dat je dochter er ook zo enthousiast over is!
  Het gaat opeens zo hard in de natuur.. en het onkruid doet daar ook aan mee. Jullie zijn heerlijk bezig in je tuin. Leuk zo'n beukhaag, daar ga je plezier van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de tuin weer zo tot leven gaat komen hè. Hier was ik ook helemaal blij met alle bijen in de krokussen. Lieve katten heb je.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!